XS
SM
MD
LG

Lale se gostile na ˝Krovu˝

Foto: H.D.Vujanović

Voša je krenula snažno i već u 6. minutu povela. Drinčić je lepo centrirao na peterac, a Bojić samo poturio nogu za 1:0. Gemović je 2 minuta kasnije propustio sjajnu priliku da uveća vođstvo na centaršut Vukadinovića. Posle početne inicijative, Voždovac se oslobodio pritiska i udarcima sa dvadesetak metara prvo Stojčeva u 10. potom i Živkovića u 14. minutu ugrozio gol gostiju. Vrlo lepu priliku je u 18. minutu proćerdao Stojčev kada loptu zahvata volej udarcem sa 7-8 metara, ali je šalje nebu pod oblake.
U jeku napada domaćih Vojvodina izvodi korner u 27. minutu, najviši u skoku je Saničanin i to je sigurnih 2:0 za Novosađane. Od tog trenutka postoji samo jedan tim na terenu, a svoju nadmoć gosti krunišu 5 minuta kasnije. Vukadinović je prodro po boku i centrirao na Bojića koji pogađa stativu, a na odbijenu loptu natrčava Gemović i šalje je u gol kraj statične odbrane domaćih.
U nastavku Voždovac kreće odlučnije, a Lasickas u 48. minutu sa oko 30 metara šalje bombu koju Simić paradom zaustavlja. Vukadinović se na drugoj strani u 50. minutu našao sam na 5 metara od gola, doduše malo iskosa, ali biva neprecizan.
Domaći smanjuju vođstvo u 54. minutu posle kornera kada Gajić sa 7-8 metara loptu šalje ispod vratara gostiju. Voždovac nastavlja pritisak, a gosti da ređaju šanse. Vukadinović je u 56. minutu volej udarcem sa 18 metara pokušao da savlada vratara domaćih, međutim bio je zamalo neprecizan. Neka 4 minuta kasnije Gemović snažno šutira sa oko 25 metara, Ilić se izvio koliko je dug i odbranio.
Zmajevi uzvraćaju preko Jankovića u 67. minutu, njegov udarac sa 12 metra je prošao pored samog roglja. U 72. minutu Živković lepo gađa donji ugao sa dvadesetak metara, lopta odlazi koji santimetar kraj stative. I to bi bilo sve što se tiče pokušaja domaćih da preokrenu rezultat. U finišu im je ponestalo snage pa su Đuričin i Gemović propustili da ih dotuku. Oba puta svoj gol je spasao odlični Ilić.
Vojvodini je ovo prva pobeda u tekućem prvenstvu, dok je Voždovac i drugu utakmicu na ˝Krovu˝ izgubio identičnim rezultatom. Narednog vikenda Zmajevi gostuju na Banjici, dok Voša na svom Karađorđu dočekuje zahuktalu Mladost iz Lučana.

VOŽDOVAC - VOJVODINA 1:3 (0:3)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Grujić Jovan i Milićević Miloje. STRELCI: Gajić 54.min (Voždovac), Bojić 6.min, Saničanin 27.min i Gemović 32.min (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Ajdinović, Milosavljević i Živković (Voždovac), Devetak i Gemović (Vojvodina).
VOŽDOVAC: Ilić, Milosavljević (Pantović), Stojčev (Cvetićanin), Nišić, Lasickas (Janković), Gajić, Putinčanin, Vujnović (Stoisavljević), Ajdinović, Živković, Stanković.
VOJVODINA: Simić, Devetak (Kovačević), Saničanin, Čović (Zukić), Topić (Đorđević), Andrić, Drinčić, Bojić (Mrkaić), Gemović, Bralić, Vukadinović (Đuričin).