XS
SM
MD
LG

Lokomotiva dovela tri nova pojačanja

ŽFK Lokomotiva se vrijedno sprema za novu sezonu

Ne žele ove godine u Lokomotivi ništa da prepuste slučaju, pa su tako nakon vrijedno odrađenih priprema pojačali i svoj igrački kadar, te nakon dolaska Mevlide Džanić o kojoj smo pisali ranije, dogovorili su dolazak još tri igračice.

Nikolina Vasiljević, mlada juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine dolazi u Brčko, nakon što je tri prethodne godine igrala za ženski fudbalski klub Banja Luku, a u karijeri je još nosila dresove Prijedora i Radnik Urije.

- Moji prvi utisci su bolji od očekivanog, nisam mislila da ću se ovako brzo uklopiti, treba mi jos vremena ali sve u svemu za sad je super. Za Lokomotivu sam se odlučila jer mislim da je ekipa super, a presudno je bilo to sto jako dobro rade i mislim da cu napredovati kao igrač. U budućnosti klub vidim pri vrhu tabele gdje mu je i mjesto, izjavila je Nikolina Vasiljević.

Pored nje stigla je i devetnaestogodišnja Slađana Smiljanić, bivša fudbalerka Alfe Modriče i Jedinstva iz Žeravice. U Modriči je odigrala 36 utakmica i postigla 12 pogodaka, a igra na poziciji napadača.

Nikolina Vasiljević i Slađana Smiljanić

- Već duži period su me ljudi iz Lokomotive zvali, ali nekako sada se pogodilo kao odličan trenutak i tako smo stupili u saradnju na obostrano zadovoljstvo. Prije svega imaju odlične uslove, izvanredne trenere i jako mladu i kvalitetnu ekipu, koja ima veliki potencijal. I taj kvalitet će se pokazati kroz napredan period. Sretna sam što sam postala dio ovog kluba i želim da se zahvalim ljudima iz Brčkog što su me pozvali i nadam se da ću opravdati očekivanja stručnog štaba. Ja sam bila dvije godine u Modriči i dala sam sve od sebe. Meni je bilo tamo zaista lijepo, ali sada je vrijeme za nove izazove. Želim da im se zahvalim na svemu i da im poželim puno sreće u narednim godinama, kaže Slađana Smiljanić.

I na kraju, Ajla Faćić, još jedna povratnica u Brčanskog premijerligaša, koja je takođe stigla iz Fortune Živinica, za koju je igrala prethodnu sezonu.

- Nekako se sve poklopilo, tako da sam ponovo, kako bi rekla kod svoje kuće. Izuzetno mi je drago što sam se vratila u ovaj klub i hvala stručnom štabu i predsjedniku Bori Tošiću što su me pozvali da ponovo obučem dres ovog tima. Željela bi da se zahvalim Fortuni na svemu i da im poželim puno sreće u novoj sezoni. Drago mi je što sam bila dio njihovog kolektiva i što sam uspjela da izborim sa tom ekipom plasman u Premijer žensku ligu BiH, ističe Ajla Faćić.

Ajla Faćić


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1