XS
SM
MD
LG

FK Sloga: Mijatovići trasiraju put ka Super ligi

Od kada je odlučeno da kraljevačka Sloga zaigra u Prvoj ligi Srbije u taboru belih danima vloada mobilna atmosfera. Sve je trebalo uraditi za što kraće vreme. Skockan je tim, redovni treninzi odvijaju se nesmetano i odigrano je nekoliko jakim utakmica. Najveći obaveza je na administraciji koja mora da bude na evropskom nivou a veliki teret pao je na pleća Miše Mijatovića, čuvenog muzičara kome je decenijama fudbal velika opsesija: Na stadionu je, kažu u klubu, od "jutra do sutra".

- Ovaj ulazak u viši rang doneo je niz problema odnosno obaveza koje nismo imali u dosadašnjim nižim ligama. Trebalo je krenuti od nule i kada je stadion u pitanju i kada je trebalo rešavati administraciju. Nema improvizacije kao do sada jer Korona diktira posebne uslove - kaže Mišo.

Mišo Mijatović na stadionu Sloge

Svi igrači, treneri, predstavnoici kluba pa čak i vozač autobusa moraju biti testirani ka Kovid 19. Uz sve to stadion i prateći objekti dovedeni su do savršenstva. Jednom rečju radi se danonoćno. U klubu se nadaju da ovaj trud neće biti uzaludan.

Direktor kluba i bezbednjak Danilović Foto: Stole

- Želja nam je da klub bude najpre stabilan prvoligaš da je solidno kotiran a obaveza više je i izgradnja supoer modernog stadiona. To je i motiv više za dobre igre i plasman u Super ligu gde bi naš klub prvi put zairao u svojoj dugoj istoriji.

Sve pod kontrolom: radovi na trenu

Tako priča Mišo direktor FK Sloga koji u tandemu sa sinom Aleksandrom, predsedikom kluba i ljudima iz najužeg rukovodstva zaslužuje pohvale za sve što je urađeno u pripremi za dugo očekivanu Prvu ligu Srbije.

Mišo i potpisnik ovih redova

 

MIŠO KAPITEN

Koliko je Mišo zadojen fudbalom najbolje ilustruje događaj od pre tri decenije. Naime pred početak utajkmice njegovog FK Miločajac u Miločajima u protokolu se našlo i njegovo ime. Na pitanje delegata meča kako Mijatović u protokolu kada je emisija Znanje imanje (u kojoj je učestvovao sa svojim orkestrom), koja je išla uživo završena u 14 sati, utakmice počinje u 16 časova a Beograd je udaljen preko 150 kilometara. Predstavnik kluba je rekao "stići će on nije mu prvi put". I zaista pred izlazak na teren pojavio se Mercedes, a u njemu Mišo sa kapiteksom trakom!!!