XS
SM
MD
LG

Dokazao zašto je najbolji: O'Saliven od ponora do plasmana u finale

Foto: Sporting Life

Roni O'Saliven plasirao se u finale svjetskog prvenstva u snukeru. On je u polufinalu savladao Marka Selbija i to nakon velikog preokreta.

Selbi je od samoga starta igrao sjajno. Kontrolisao je rezultat tokom jučerašnjeg dana te je ušao u današnji dan sa vodstvom 9-7. Poveo je u dnevnoj sesiji Selbi i sa 13-9 ali se O'Saliven nije predao. Do kraja te sesije smanjio je na 13-11. Uspio je u večernjoj sesiji doći i do 13-13, imao frejm u rukama za vodstvo ali je prokockao šansu. Selbi je tako odbio Ronijev nalet i poveo je sa 16-14. Tako je došao na frejm do finala. 

Ali onda je O'Saliven pokazao zašto je najbolji svih vremena. Odigrao je fantastična dva frejma i došao je do 16-16. O pobjedniku je odlučivao poslednji frejm. U njemu je Selbi pokušao sve ali nije uspio. O'saliven ga je dobio te je sa 17-16 prošao u finale.

Rival u borbi za šestu titulu u karijeri, biće mu Vilson. I on je imao spektakularan meč protiv Mekgila. Vodio je 11-5 i djelovalo je da će slaviti. Međutim, Mekgil je serijom došao do preokreta i vodstva 16-15. Vilson je izborio odlučujući frejm. Poslednji frejm trajao je skoro sat vremena a na kraju je slavio Vilson i sa 17-16 otišao u finale.

Finale kreće u subotu a završava se u nedelju.