XS
SM
MD
LG

Trening vožnjom počinje Brdska auto-trka "Vlasenica 2020"

Trening vožnjom u 12 časova, na atraktivnoj stazi na dionici magistralnog puta M-19, od Vlasenice ka Han Pijesku,  počinje  tradicionalna brdska auto-trka „Vlasenica 2020“.

Trka koju, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske i Sportskim auto-moto savezom Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Opštine Vlasenica, organizuje Auto-moto društvo  Vlasenica, trebala je biti  vožena  18. i 19. jula, ali je zbog tada loše epidemiološke situacije u državi, prolongirana za 15. i 16. avgust.

„Brdska auto-trka u Vlasenici je tradicija i drago nam je što su se stekli uslovi da ona ipak bude održana. Znamo koliko je ona važna za sve vozače, jer bez Vlasenice nema ni šampionata, i raduje nas što smo još jednom ugostili  ljubitelje ovog sporta. Prethodnih godina trka je poprimila međunarodni karakter, ali zbog aktuelne situacije u Vlasenici je ovog vikenda  manje vozača nego prošlih godina. Svim učesnicima trke želim sigurnu vožnju i dobre rezultate i, naravno, da se lijepo osjećaju u našoj Vlasenici“, istakao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Miloš Lakić, sekretar Auto-moto društva Vlasenica, upozorava da će zbog održavanja auto-trke ovog vikenda biti i obustave saobraćaja.

„S obzirom da se trka vozi na dionici magistralnog puta  Vlasenica – Han Pijesak, kao i svake godine, saobraćaj će biti obustavljen od Ulice žrtava Rogosije 26 u Vlasenici, do restorana „Javor“, u dužini od 5 650 metara, i to zbog trening vožnji u subotu, 15.8, od 12.00 do 15.00 i  zbog same trke u nedjelju, 16.8, od 10.30 do 14.00 časova. S obzirom da je ove godine  manje vozača nego ranijih godina, vrlo je moguće da će saobraćaj biti pušten i prije predviđenog termina“, kaže Lakić.

Trka koja se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske biće vožena u nedjelju  od  11 časova, kada je planirano svečano otvaranje i start.