XS
SM
MD
LG

Donacija za Republiku Srpsku

MODRIČA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez posetio je juče Grad Zvornik, te opštine Ribnik i Modriču. Ta mesta su kroz projekat donacije sportske multifunkcionalne podloge izabrana kroz Program saradnje Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez pojasnio je da će Ribnik dobiti rukometni multifunkcionalni teren, a Zvornik i Modriča imaće odbojkaško – košarkaške terene te vrste. Prvih dana septembra biće realizovan ovaj projekat, najavio je Batez.

„Veliko nam je zadovoljstvo da je ovo jedan u nizu projekata koje zajednički realizujemo, a sve u cilju da se deca bave sportom i da se doprinese poboljšanju sportske saradnje. Mi Republiku Srpsku doživljavamo kao bratsku republiku i trudimo se da svim svojim kapacitetima podržimo ih u onome što oni rade u oblasti sporta“, poručio je Vladimir Batez.

Predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom odbojkaških asocijacija Srpske i Srbije, odnosno Vojvodine.

„Čast mi je i zadovoljstvo da je Vladimir Batez u Modriči, da čujemo njegove savete šta učiniti da se ovi tereni podignu. Ta donacija je išla linijama vlasti RS i pokrajinskih organa. Naše je da to podržimo i korake naredne saradne. Nedavno smo predsednik OS Srbije Zoran Gajić i ja razgovarali o nastavku saradnje. Definisali smo plan aktivnosti do kraja 2021.godine, vredan projekat važan za mlade generacije na planu stručnog osposobljavanja, jačanja trenažnog procesa, uspostavljanja dobre saradnje odbojkaških klubova. Ovih dana nešto slično realizuju beogradski Partizan i Modriča, a naš cilj je da desetak klubova uspostavi takve odnose. Sve je saglasno sa zvaničnim pravilima Svetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije“, rekao je Popović.

Proslavljeni odbojkaš i prvi čovek Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez je prvih dana protekle zime u Banjaluci dogovorio sa ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonjom Davidović unapređenje saradnje. U perspektivi, ta saradnja biće intezivirana.

„Što smo tada najavili to se i ostvaruje. Nama je pre dve godine najdraži gost bila Republika Srpska sa kadetskim selekcijama u rukometu, u košarci i u odbojci. Zajednički smo obeležili veliki istorijski datum za Srbiju, sto godina prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Učestvovale su selekcije Srema, Banata, Bačke i Republike Srpske. Sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske organizovali smo Kamp, pa donaciju stotinu takmičarskih lopti klubovima iz RS, sajmove sporta u Banjaluci i u Beogradu i niz drugih projekata. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciju, a zadovoljstvo mi je doći u Modriču koja je prošle godine obeležila 40 godina od dana kada je dala šampiona Jugoslavije. Dakle, imate ogromnu tradiciju, istoriju i rezultate za ponos. Drago mi je da je ova donacija u Srpskoj dočekana sa oduševljenjem“, dodao je Vladimir Batez.

U tri otvorena sportska terena nove generacije u Zvorniku, Ribniku i Modriči Pokrajinska vlada uložila je oko 8 miliona dinara.