XS
SM
MD
LG

Mladost savldala Vukove

Mladost - Olimpik 1:0

Mladost i Olimpik otvorili su šesto kolo Premijer lige BiH, a susret ova dva tima završen je pobjedom Mladosti od 1:0. Izuzetno vrući i teški vremenski uslovi onemogućili su obje ekipe da igraju svoj fudbal, zbog čega kvalitet igre nije bio na željenom nivou.

Ipak, Olimpik je nešto bolje ušao u meč i zaprijetio već u prvoj minuti preko Osmanovića, no njegov šut blokira jedan od fudbalera Mladosti.

Prva prava prilika za domaće desila se u 11. minuti kada je Hiroš uputio udarac iskosa sa lijeve strane, no Hadžić je bio siguran.

Samo minut kasnije Olimpik je kreirao odličnu akciju, Zeba je odigrao dupli pas sa jednim od svojih saigrača, nakon čega je dodao loptu Bajraktareviću koji je sa vrha šesnaesterca šutirao, ali je odbrambeni zid ponovo blokirao njegov udarac.

U 23. minuti uslijedila je nova dobra akcija Olimpika koju je na kraju svojim udarcem pokušao riješiti Kenan Handžič, ali njegov šut u posljednjim trenucima jedan fudbaler Mladosti izbija u korner iz kojeg se ništa nije desilo.

Nova šansa za Olimpik dešava se u 32. minuti kada je Milanović proigrao Bajraktarevića, koji šutira sa vrha šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi malo pored stative gola Bukvića.

Mladost je uzvratila u 41. minuti preko Hadžića koji nakon ubačaja sa desne strane glavom šutira, ali lopta odlazi pored gola gostiju iz Sarajeva.

Samo minutu nakon toga Hadžić se našao u novoj dobroj prilici, saigrači su mu pripremili akciju sa lijeve strane, ali je njegov šut otišao visoko preko gola.

Do kraja prvog gola vidjeli smo pokušaj Dedića za ekipu Mladosti, ali je Hadžić bio siguran, dok je sa druge strane Muminović šutirao sa 20-tak metara iznad prečke gola golmana Bukvića.

U posljednjim trenucima sudijske nadoknade Mladost dolazi do prednosti kada je Hiroš nakon solo akcije šutirao i savladao golmana gostiju.

Domaći tim otvara drugi dio sa dvije prilike preko Dedića, ali napadač domaćih nije bio priseban, pa nije bilo opasnosti po gol Hadžića.

Sa druge strane Olimpik je pokušao da dođe do prilike za poravnanje rezultata, a najbolje su imali preko Osmanovića i Zebe, ali nisu mogli do pogotka.

Osam minuta prije kraja Mladost je zaprijetila preko Hiroša, čiji udarac je otišao pored gola. 

U posljednjoj minuti regularnog toka utakmice veliku priliku je imao Hadžanović nakon dobre lopte Osmanovića, ali se nije dobro snašao ispred gola Bukvića, pa je odbrana domaćih izbacila loptu van polja. 

To je ujedno bila i posljednja prilika na utakmici koja je završena pobjedom Mladosti od 1:0.


Mladost 1 : 0 Olimpik
Velež 1 : 1 Tuzla City
Radnik 0 : 2 Sarajevo
Borac 3 : 1 Krupa
Sloboda 3 : 0 Široki Brijeg
Željezničar 1 : 0 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 6 5 0 1 15
2 Sarajevo 6 4 2 0 14
3 Borac 6 4 0 2 12
4 Široki Brijeg 6 3 2 1 11
5 Tuzla City 6 3 1 2 10
6 Velež 6 2 3 1 9
7 Sloboda 6 2 1 3 7
8 Zrinjski 6 2 1 3 7
9 Mladost 6 2 1 3 7
10 Radnik 6 0 4 2 4
11 Krupa 6 1 1 4 4
12 Olimpik 6 0 0 6 0