XS
SM
MD
LG

Banjalučki atletski biser

Luka Ivičić

Na prvenstvu BiH za juniore koje je održano u Sarajevu 29/30 avgusta , atletičar AK Borac Luka Ivičić  bio je najuspješniji takmičar prvenstva.

 On je osvojio pet medalja 3 zlatne ( motka, troskok, 4h400) 1 srebrenu ( 4h100) i 1 bronzanu ( koplje).

Luka je tako nastavio sa sjajnim rezultatima uprkos teškim uslovima za trening i takmičenja koji su izazvani korona virusom.

 Velika je šteta što ove godine svoj ogromni atletski potencijal neće moći pokazati i na međunarodnoj sceni upravo zbog ograničenja izazvanih pandemijom.

Mladi Luka iako još uvijek mlađi junior uspio je da bude najuspješniji na ovom prvenstvu, a samo nekoliko sedmica ranije odbranio je i titulu u skoku motkom i u seniorskoj konkurenciji.

Luka Ivičić

 Luka je takođe aktuelni rekorder u ovoj disciplini u dvorani koja mu je i najomiljenija jer je kako on kaže adrenalinska. On je prošle godine kao reprezentativac nastupao na EYOF- u u Azerbejdžanu gdje je imao zapažen nastup i postavio rekord BiH za  mlađe juniore u disciplini desetoboj .

Ogroman rad, trening i odricanje za ovog mladog atletičara nije nepoznanica jer jedino tako se može do ciljeva koje je sebi postavio u ovoj izuzetno teškoj i kompleksnoj disciplini kao što je desetoboj.

Do kraja ove godine koja sigurno nije naklonjena sportistima Luka i njegov trener Duško Ivičić najavljuju još dobrih rezultata i obaranje još nekih rekorda .

Luka i Duško Ivičić