XS
SM
MD
LG

Velike ambicije BL Voleja

Skupština BL Volej, Banja Luka

UOK Banjaluka Volej je održao redovnu godišnju sjednicu Skupštine kluba na kojoj se raspravljalo o prošloj i narednoj sezoni, kao i daljim koracima ka uspostavi svega onoga što sadašnji Odbojkaški Savez Republike Srpske nije, a to je moderna i transparentna organizacija koja će biti servis odbojkaškim klubovima.

Na sjednici je zaključeno da je prošla sezona daleko najuspješnija u istoriji kluba jer se ekipa takmičila na pet frontova i bila jedini klub iz Republike Srpske koji je nastupio u dva međunarodna takmičenja. Nažalost, pandemija korona virusa je dovela do prekida mini lige za šampiona, a nije odigrana ni finalna utakmica Kupa BiH u kojoj su snage trebali odmjeriti upravo  Banjaluka Volej i Bimal Jedinstvo.

Novi članovi Skupštine kluba su postali proslavljeni odbojkaš i trener Veljko Bašić, te advokat Svetozar Ivetić.

Igračice su krenule sa pripremama 17.08. i zasad sve protiče u najboljem redu. Zadržan je kostur ekipe od prošle sezone, a seniorskom timu će se priključiti i talentovane odbojkašice iz omladinske škole, koja zbog velike popularnosti mora da širi kapacitete i otvara nove lokacije.

"Nije nam cilj da samo pokupimo članarinu i da imamo 50 djece u jednom terminu. Sa 50 djece na jednom terenu je nemoguće kvalitetno raditi, a mi osjećamo obavezu da svim djevojčicama pružimo kvalitetan trening i sportski razvoj, a to možemo samo ako povećamo broj dvorana u kojima radimo i svedemo broj djevojčica na maksimalno 20 po terenu. Imamo problem sa izmjenom termina u SD Centar koji nismo uspjeli da riješimo sa rukovodstvom SC Borik, i to nas je značajno poremetilo, ali nam nije ostavljen neki izbor, tako da to moramo da prevaziđemo i nalazimo nova rješenja kako znamo i umijemo. Shvatamo i rukovodstvo SC Borik i probleme sa kojima se oni sreću, tako da nismo željeli da dalje dolivamo ulje na vatru, već smo pokazali odgovornost i prihvatili situaciju.", izjavio je Sportski direktor kluba i Direktor omladinske škole Draško Madžar.

Ambicije kluba ostaju visoke i u sezoni koja je pred nama, a Banjalučanke će prije službenog starta prvenstva odigrati i dva turnira, tradicionalni Trofej Banjaluke koji je na rasporedu 19.09., kao i turnir na Ilidži vikend poslije.

Skupština je dala punu podršku članovima Upravnog odbora u borbi za stvaranje modernog saveza koji će raditi transparentno i kao servis svim klubovima, a ne da služi za zadovoljavanje sitnog interesa predsjednika Milutina Popovića i njegovih poslušnika, od kojih mnogi nikad nisu radili u odbojci, ali su podobni i kao takvi odgovaraju Popoviću.

"U protekloj sedmici doživjeli smo još jedan perfidan udar na naš klub od strane predsjednika OSRS Milutina Popovića i njegovih slijepih poslušnika u Arbitražnoj komisiji . Ti ljudi su po diktatu grubo prekršili sve odredbe Pravilnika o registraciji, kao i sve norme zdravog razuma, i onemogućili našem klubu da registruje Jovanu Kovačević za nastup u predstojećoj sezoni. Evidentno je da Milutin Popović gubi konce i pokazuje značajnu nervozu jer je očigledno spreman da najgrublje krši sve propise kako bi nanio štetu našem klubu. Navikli smo na takve stvari, ali strašno je da se Popović nama sveti preko leđa mlade i super perspektivne igračice i sjajne osobe. Poručujemo i predsjedniku OSRS i poslušnicima kojima se okružio da nas ništa neće zaustaviti u borbi za formiranje časnog, poštenog i reprezentativnog saveza koji će raditi u svrhu klubova i da nas ništa neće zaustaviti u borbi za prava Jovane Kovačević", izjavio je član Upravnog odbora kluba, Vojislav Opačić.

Skupština je takođe jednoglasno odbila ostavku Duška Ovuke, koji nastavlja da obavlja funkciju direktora kluba.7

Usvojen je finansijski izvještaj za 2019., i plan za 2020. te se od Upravnog odbora traži da nastavi komunikaciju sa resornim Ministarstvom porodice, omladine i sporta s ciljem obezbjeđivanja veće podrške radu kluba. Takođe je iskazana zahvalnost Gradu Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, za svu podršku koja je pružena u prethodnom periodu, ističući da je Grad uvijek i bezuslovno stajao iza kluba.


Sloboda Tuzlafarm : Smeč
Gacko : Igman
Jahorina : Mostar
Goražde : BL Volley
Kula Gradačac : Bimal-Jedinstvo
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 BL Volley 0 0 0 0
2 Mostar 0 0 0 0
3 Igman 0 0 0 0
4 Smeč 0 0 0 0
5 Bimal-Jedinstvo 0 0 0 0
6 Kula Gradačac 0 0 0 0
7 Gacko 0 0 0 0
8 Jahorina 0 0 0 0
9 Goražde 0 0 0 0
10 Sloboda Tuzlafarm 0 0 0 0