XS
SM
MD
LG

Mlakve pišu istoriju

Jedan od dva prvoligaška duela u okviru šesnaestine finala Kupa Republike Srpske igra se danas (16.30 časova) na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu, Sloboda dočekuje Tekstilac iz Dervente, dok će 22. septembra Sutjeska ugostiti Zvijezdu-09. Tokom sezone Novograđani su odigrali tri utakmice na domaćem terenu, ostvarili su remi i dve pobede, primili su samo jedan pogodak i nalaze se na drugoj poziciji iz lidera Leotara iz Trebinja, s dva koraka zaostatka.

-U godini kada slavimo veliki jubilej, 110 godina od osnivanja kluba i kontinuiranog rada želimo što dalje da doguramo u Kupu Republike Srpske čiji smo finalisti bili pre dve decenije, ali smo izgubili trofej u borbi s gradiškom Kozarom. Mislim da je ova generacija igrača pokazala na početku sezone da ima kvalitet i snagu za velike rezultate. Ići ćemo od utakmice do utakmice i nastojati da savladavamo prepreku po prepreku. Želimo da ispišemo nove sranice klupske istorije – istakao je Duško Vranešević, mladi stručnjak na klupi novogradskog prvoligaša.

Što se tiče utakmice protiv Tekstilca on smatra da je njegov tim trenutno bolji u odnosu na Dervenćane.

-Mislim da smo u boljoj formi, imamo bolju atmosferu i sve to treba na terenu da pretočimo i u rezultat, odnosno prolazak u osminu finala Kupa Republike Srpske. Verujem u svoje igrače, nadam se trijumfu, ali isto tako znam da nas čeka izuzetno teška utakmica protiv jakog protivnika – dodao je trener Vranešević.