XS
SM
MD
LG

Milići poklekli pred Glasincem 2011

Sokolački Glasinac 2011 upisao je još jednu pobjedu na svoj konto, savladavši u petom kolu Druge lige, grupa Istok, oslabljene Miliće sa ubjedljivih 4:2.

Oslabljeni, poklekli pred iskusnijom ekipom: FK Milići

Iako se to po rezultatu ne bi reklo, Milići su bili više nego dostojan protivnik ekipi koja je na čelu tabele. U meču na kome su se Milićani sve do 60. minuta uspješno odupirali kvalitetnijem protivniku, a onda popustili pritisku, poslije tri preokreta i šest postignutih pogodaka, domaća ekipa je zasluženo upisala sva tri boda.

Prvi pogodak postižu domaćini u 20. minutu, kada idealan pas iza leđa odbrane gostiju koristi Deurić, izlazi sam na golmana Vukotića i postiže pogodak. Jedanaest minuta kasnije, dobru loptu Vidovića Kandić lijepo gradi i produžuje do Jolovića koji vraća povratnu na pet metara gdje se nalazi mladi Sušić i šalje je u mrežu Glasinca 2011 za poravnanje i 1:1.

Drugi dio susreta gosti bolje otvaraju i samo četiri minuta po povratku na teren stižu do zasluženog preokreta. Dugu loptu Bogičevića u pet metara koristi Kandić koji je u skoku nadvisio domaćeg golmana i glavom smjestio loptu u mrežu za 1:2. Ipak, mlada i neiskusna ekipa nije uspjela sačuvati prednost pa je u razmaku od samo dva minuta, u 54. i 56, primila dva pogotka kojim domaći utakmicu poptuno preokreću u svoju korist. Prvo neuspjelu ofsajd zamku najbolje koristi Rajić, koji Šukin povratni pas smješta u mrežu nemoćnog Vukotića, a onda najbolji igrač Sokočana najbolje koristi gužvu u šesnaestercu i postiže pogodak za vođstvo od 3:2. Pokušavali su gosti da izjednače, ali im se nije dalo. Najbolju šansu imao je Petković na odličnu povratnu loptu Vidovića, ali njegov udarac sa pet metara odlično brani golman Krunić. U nastavku Sokočani dominiraju terenom, a iako neiskusan, mladi Vukotić je, odbranivši dva-tri zicera, sve do 90. minuta uspijevao spriječiti promjenu rezultata. A onda, u drugom minutu nadoknade, identično kao i kod drugog pogotka domaćih, neuspjelu ofsajd zamku dobro koristi Šuka, izlazi sam na Vukotića, ali vidjevši da iz drugog plana natrčava rezervista Renovica vraća mu povratnu, koju on smješta u mrežu Milića i postavlja konačni rezultat 4:2.

Milići priznaju da su poraženi od bolje ekipe.

„Kako smo i najavljivali, vidno oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca, pokušali smo da iznenadimo domaćina, što smo do neke 55. minute i uspijevali, ali onda u našoj igri dolazi do pada, što domaćini koriste i zasluženo osvajaju nova tri boda. Mislili smo da na megdan sa Sokočanima idemo bez tri povrijeđena prvotimca, ali pred sam polazak, zbog privatnih obaveza, put su otkazali Đorđić, Đurić i Milošević. Čak ni to nas nije spriječilo da odigramo jednu dobru utakmicu, u kojoj smo doživjeli poraz od iskusnije ekipe koja je mudro iskoristila našu mladost i neiskustvo. Mi se okrećemo novoj utakmici i novom gostovanju u Dvorovima, kod Proletera, koji će sigurno protiv nas tražiti slamku spasa, jer u prvih pet kola nema ni boda. Naš zadatak će biti da ih spriječimo da to učine i nadam se da ćemo ga dobro odraditi'', ističe Slaviša Kandić, jedan od najboljih igrača Milića i strijelac drugog pogotka za gostujuću ekipu.

Damjan Sušić i Slaviša Kandić, strijelci za Miliće

Glasinac 2011 (Sokolac) – Milići 4:2 (1:1)

Stadion Bara

Sudija: Aleksandar Ikonić (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Deurić u 20, 1:1 Sušić u 31, 1:2 Kandić u 49, 2:2 Rajić u 54, 3:2 Šuka u 56, 4:2 Renovica u 90.

FK Glasinac 2011: Krunić, Jolović, Lončarević (od 51. Rajić), Dupljanin, Pajević, Deurić (od 63. Renovica), Gašević, Petrović (od 46. Šuka), Vujičić, Popovac, A.Pejanović

FK Milići: Vuković, Jovanović, Sušić, N.Ćirković, Borić (od 69. Jurošević), Kandić (od 58. Petković), Veljović, D. Ćirković, Vidović, Jolović, Bogićević

Trener: Ranko Lalović