XS
SM
MD
LG

Snijeg zamijenio drumom: Stefan Anić obukao biciklistički dres reprezentacije Bosne i Hercegovine

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u ski trčanju, Stefan Anić, okušao se ovoga ljeta u novom reprezentativnom dresu, onom biciklističkom, te je sa ostatkom reprezentacije nastupio na dvije trke "Tour de Serbie" i "Beograd-Banja Luka".

Na obje trke je odustao na jako teškim etapama, ali ističe da je to veliko iskustvo za njega.

- Do sada nisam imao priliku da učestvujem na ovako velikim trkama. Želim da se zahvalim selektoru na pozivu za trke koje sam vozio. Jedno veliko kako sportsko, tako i životno, iskustvo sam stekao na ovim trkama. Dosta je teško. Vozio sam prije mjesec dana tvije trke, tako da sam faktički iznenada startao ove trke. Dosta borbe je bilo nažalost na prvoj etapi od Beograda do Banjaluke, imao sam pad, pa nisam mogao nastaviti trku. Platio sam cijenu neiskustva, što će mi pomoći za sljedeću godinu, rekao je Stefan Anić za naš portal, koji objašnjava kako je počeo sa biciklizmom.

- Zavolio sam biciklizam kroz skijanje. Kupio sam 5. maja bicikl za drumski biciklizam i tada sam odlučio, uz pomoć jednog od najboljih biciklista koji su vozili za Srbiju, Milošem Borisavljevićem da uđem u sferu biciklizma korak po korak.

Nastaviće, kaže, da trenira oba sporta i dalje.

- Na zimu se vraćam na skije, a od sljedeće godine ću aktivnije da se uključim u biciklizam jer ovo je sami početak za mene. Oba sporta su dosta teška, ali ću nastaviti da treniram oba sporta paraleleno. 

Foto/ Privatna arhiva/Instagram