XS
SM
MD
LG

Plači mala plači

Foto: EssentiallySports

Plači mala plači je poznata pjesma Bore Drljače. Ta pjesma se itekako može primjeniti na prvu zvijezdu Milvokija, Janisa Adetokumba.

Nakon što je Milvoki ispao od Majamija u polufinalu Istoka, Janis Adetokumbo otpratio je sve svoje saigrače na Instagramu te je tako pokazao veliko nepoštovanje prema svima. Pogotovo ako se uzme u obzir da su u dobrom dijelu serije bolji bili kada Janis nije bio na terenu.

Janis je fizički izuzetno dominantan igrač. Međutim, igrač je sa dosta slabosti u igri. Nema šut za tri poena i kada ekipa ima tijela da mu spriječi igru u tranziciji i kad dobro puni reket, Janis je u ogromnom problemu. Najveći problem čak i nije taj što ostane bez svoje osnovne igre nego zbog toga što se unervozi i što ide iz greške u grešku. 

Tu pokazuje da mu glava nije dovoljno jaka i da nema mentalitet pobjednika. Čak se može od insajdera čuti i da na treningu ne šutira toliko loše trojke koliko puca pod pritiskom na samim utakmicama. Tu njegovu slabost protivnici vide i onda rizikuju sa njegovim šutom za tri poena.

Međutim, sve to na stranu. Teško je naći savršenog igrača. Svaki igrač ima neku slabost. Svaki igrač odigra lošu utakmicu. Međutim, ponašanje Janisa prema saigračima je van pameti i za svaku je osudu. 

Košarka je timska igra. Nije Milvoki bio lider regularnog dijela samo radi Janisa nego radi tima. Nije Milvoki ispao u plej ofu radi ostalih nego najviće radi Janisa. Kao prva zvijeza ekipe, on je taj koji mora vući ekipu. A igrao je tako nezrelo kao da nema grama iskustva.

Njegova igra je više ličila na rukometne prodore velemajstora kao što su Karabatić, Hanse, Balić. Tako se košarka u plej ofu ne može igrati. Pogotovo je nejasno da je forsirao takvu igru budući da ona nije davala rezultata. Zato se može reći da je, uz loše vođenje utakmica trenera Budinhozera, Janis najviše kriv za ispadanje Milvokija. 

LeBron Džejms, Kevin Durent, Kavaj Lenard i ostali veliki igrači svoje saigrače čine boljim. Oni sa svojim saigračima pokušavaju imati dobar odnos. Oni ne okrivljuju svoje saigrače za neuspjeh nego preuzimaju odgovornost. A Janis ? Janis je ispao bezobrazan do bola prema svojim saigračima. Ponio se kao razmaženi balavac koji nije dobio željenu igračku. Tako se jedan superstar ne smije ponašati. Ni afekat ni bilo šta nije opravdanje za takvo ponašanje.

I da se vratimo na početak, pjesma Bore Drljače je idealna za ovu situaciju.....