XS
SM
MD
LG

Jokić i Marej odveli Denver u finale Zapada

Foto: Denver Stiffs

Denver Nagetsi plasirali su se u finale Zapadne konferencije. Denver je savladao Los Anđeles Kliperse sa 104-89 te je sa ukupnih 4-3 prošao dalje.

Denver je poveo 6-2 na startu ali su Klipersi serijom 7-0 došli do preokreta. Poenima Mareja, Denver je vratio vodstvo. Zahvaljujući majstorijama Jokića, došli su i do pet poena prednosti. Ipak, nakon poena Lua Vilijamsa, prvi period završen je rezultatom 24-24. 

Klipersi su sjajno ušli u drugi period te su došli do devet poena prednosti na startu. Marej je uveo Denver u napadački ritam ali su se Klipersi opet odvojili i imali su i dvocifrenu prednost. Međutim, Marej je odigrao napadački impresivnu četvrtinu, dao 20 poena i vratio Denver u igru. Na kraju su Klipersi na poluvremenu imali samo dva poena prednosti i vodstvo 56-54.

Klipersi su imali +5 na startu drugog poluvremena ali seriju 8-0 Denver je došao do preokreta. nastavili su Nagetsi sa sjajnom igrom. Odbrana je funkcionisala, šut je sjajno služio pa su trojkom Milsapa došli do +9. Denver je čuvao prednost do kraja trećeg perioda te su sa osam poena prednosti ušli u poslednji period. 

Denver je fenomenalno otvorio poslednji period. Tri minute nisu primili koš, postizali poene sa druge strane te su trojkom Mareja došli do +15. Klipersi su nastavili da se muče u napadu i tek su nakon šest ipo minuta dali prvi koš iz igre u 4/4. Na kraju je Denver mirno priveo kraju i prišli su u finale Zapada.

Najefikasniji je bio Marej sa 40 poena dok je Jokić imao 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija. Postao je prvi igrač u istoriji koji je ostvario tripl-dabl za tri četvrtine u plej ofu a imao je i najviše skokova u plej ofu još od 2004. godine. Herel je predvodio Kliperse sa 20 poena.

Denver je postao prva ekipa koja je dva puta zaredom okrenula 1-3 u plej ofu. U finalu Zapada, sastaće se sa Lejkersima. Serija počinje u noći sa petka na subotu.