XS
SM
MD
LG

Evrogolovima kažnjeni za promašaje

Debi Boris Bunjaka na klupi Sloge bio je neuspešan. Istovremeno, srušena je tradicija da ne gubi utakmice protiv bivših klubova, jer je u Čačku Borac 1926 pobedio kraljevačkog prvoligaša ubedljivo 3-0. Kompletan posao „grebići“ su završili u drugom poluvremenu kada Sloga nije izgledala tako sigurno i čvrsto kao u prvih 45 minuta. Pitanje je kako bi se utakmica odvijala da je Nemanja Kruševac u 14. minutu u situaciji „jedan na jedan“ pogodio mrežu domaćih umesto golmana Maslarevića.

Spremali smo se za ovu utakmicu sa namerom da iznenadimo Borac. Kako se odvijala situacija u prvom poluvremenu bili smo blizu takvog epiloga. I mogu reći da sam zadovoljan tim izdanjem ekipe. Ipak, fudbalska utakmica ima dva poluvremena, a mi smo izgledali potpuno drugačije u drugih 45 minuta i zasluženo smo izgubili. Primili smo dva evro gola, ali da je samo to. Prosto smo mnogo grešili, pala je koncentracija, nije bilo čvrstine koja nas je krasila u prvom poluvrmeenu. Kada smo primili prvi gol bilo je jasno da možemo primiti i drugi, tako je to u fudbalu. Mi svoje šanse nismo iskoristili, domaćin je bio ubojitiji i naš niz poraza se nastavio – bio je komentar posle utakmice Borisa Bunjaka, trenera fudbalera kraljevačke Sloge.

Mogao Slogi da donese vodjstvo u 14. minutu - Nem,anja Kruševac na meču sa Borcem FOTO: M. Jelisavčić

Iskusnog stratega ne napušta optimizam. Sloga je, uz Dubočicu, jedini prvoligaš bez pobede na svom kontu, ali šef struke „belih“ naglašava da pred sobom ima „domaći zadatak“.

Tačno znam šta mi je činiti i posle ove utakmice mnogo toga je jasnije. Nema uzmicanja, ostajem pri ranije izrečenom da Sloga ima dobre pojedince, fudbalere koji nisu mogli da zaborave da igraju fudbal. Potrebno je samo malo da se sklope kockice mozaika i treba nam jedan pozitivan rezultat da poraste samopouzdanje. Atmosfera u ekipi je odlična, momci su pravi, odlične ličnosti i nemam sa te strane ni jednu zamerku. Imamo dovoljno vremena da izvučemo pouke posle poraza u Čačku i da spremimo pobedničku taktiku za duel sa Zemunom na našoj travi.

Nekadašnji superligaš iz vremena velike Jugoslavije, klub sa dugom tradicijom, posle mnogo godina gostuje u Kraljevu. Reklo bi se duel ranjenih lavova.

Duel dva tima koji traže sebe u ovoj ligi. Takav zaključak izvlačim, jer i Zemunu i nama jednom mora da krene. Zemunci imaju veoma mlad sastav sa čatiri vrlo iskusna igrača koji nose tim. Fudbalski pismena ekipa koja sada nema rezultat adekvatan svom kvalitetu, ali svakoga može da iznenadi. Moramo biti oprezni, spremni na težak duel na svakom delu terena. Elan, zalaganje, odnos koji moji igrači imaju na treningu i posle četiri vezana poraza mi daje veru i nadu da ćemo prekinuti lošu seriju i početi da osvajamo bodove. Očekujem da krenemo upravo u meču sa Zemunom – jasno poručuje Boris Bunjak šef struke kraljevačke Sloge.

Za duel sa Zemuncima u tim se vraća Marko Vidović posle izdržane kazne zbog isključena u meču sa OFK Žarkovom. Ostali prvotmci „belih“ su spremni za megdan sa Zemunom, mnogi su ga ocenili kao presudan u prvoligaškoj konkurenciji.