XS
SM
MD
LG

Gavrić bere medalje

MODRIČA – Modričanin Dejan Gavrić zavoleo je biciklizam, ali u Modriči sport na dva točka ne postoji. Zato je Gavrić preselio se u Banja Luku i dogurao do velikih međunarodnih takmičenja.

Nedavno je navršio 18 godina, a u biciklizmu je četiri.

„Član sam reprezentacije BiH, a vozim za BK Samit Banja Luka. Modriča nema svoj klub, ovde se ljudi nisu posvetili biciklizmu, više se veruje loptaškim sportovima“, govori Gavrić.

Učesnik je preko 50 trka domaćih, balkanskih i evropskih.

„Sa reprezentacijom sam došao do Češke. Vozio sam i na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji. Trebao sam u Švajcarsku na EP, ali pandemija preti da se ne ode. Odlazak na međunarodno takmičenje je veliki doživljaj, sa dosta iskustva u borbi sa najpoznatijim takmičarima Evrope i sveta“, nastavlja Dejana Gavrić.

Biciklizam mu je nešto posebno.

„Biciklizam je prilika da se uživa u prirodi. Imamo Dugu Njivu, čitavu Trebavu. Veliki poligon za treninge. Nema pauze, trenira se tokom čitave godine. Svaki dan vozim i treniram. Važan je trening, važan je i odmor“, pojašnjava Gavrić.

Mladi Modričanin ide dalje.

„U mislima mi je Švajcarska i EP. Moram biti potpuno spreman. Jeste pandemija korona virusa, ali ne mogu da sedim. Moram da treniram, da budem spreman, pa možda se posreći da do takmičenja i dođe“, zaključio je mladi Modričanin.

Dejan Gavrić dokazuje da može biti drugačiji. Uspešan i onda kada je to daleko od kuće.