XS
SM
MD
LG

Predrag Grozdanović za SportDC: Idemo da odigramo hrabru utakmicu

Ženska "A" reprezentacija Srbije

Ženska seniorska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine koje se održava u Engleskoj. Izabranice Predraga Grozdanovića u Subotici od 21:00 sat u svojoj šestoj utakmici dočekuju selekciju Francuske.

Srbija je do sada u pet mečeva ostvarila tri pobjede i upisala dva poraza. Savladane su selekcije: Kazahstana i dva puta Sjeverna Makedonija, dok su doživjele poraze od Austrije i Francuske. Postigle su 17 pogodaka, a primile osam.

U prvoj utakmici ove dvije selekcije u Parizu rezultat je glasio 6:0 za Francusku. Međutim, Srbija se nalazi trenutno na drugoj poziciji, dok je Francuska treća, ali sa tri utakmice manje. Ipak, vrlo vjerovatnoća je da će Srbija voditi žestoku bitku za to drugo mjesto koje vodi u baraž sa reprezentacijom Austrije.

Selektor Predrag Grozdanović za ovaj meč računa na 23 igračice: Milica Kostić (Spartak, Subotica), Sara Cetinja (Crvena zvezda), Ljiljana Gardijan (Sloga, Zemun), Violeta Slović (Spartak, Subotica), Oršoja Vajda (Spartak, Subotica), Anđela Frajtović (Spartak, Subotica), Jovana Miladinović (Crvena zvezda), Nevena Damjanović (Sporting, Portugal), Anđela Krstić (Crvena zvezda), Tijana Janković (Sloga, Zemun), Maja Dimitrijević (Partizan Bardejov, Slovačka), Dina Blagojević (Sand, Njemačka), Jelena Čanković (Rozengard, Švedska), Emilija Ema Petrović (Eskilsmine, Švedska), Tijana Filipović (Spartak, Subotica), Milica Mijatović (Melburn Siti, Australija), Sara Pavlović (Spartak, Subotica), Tijana Matić (Spartak, Subotica), Biljana Bradić (DVTK, Mađarska), Miljana Ivanović (Mašinac, Niš), Alegra Poljak, (Granadilja, Tenerife, Španija), Ivana Trbojević (TSC, Kanjiža), Emilija Filipović (Telge Junajted, Švedska).

Spremne za Francusku

Eksluzivno iz Subotice za www.sportdc.net pred ovaj duel govorio je selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije. 

- Mogu da kažem da sam prezadovoljan odrađenim i ovim mini pripremama, gdje pokušavamo da nađemo način da pariramo protivniku u svakom segmentu. Djevojke prihvataju svaki savjet, a imamo par iskusnih igrači koje moraju da iznesu teret ove utakmice. Nada je posljednje što nam mogu oduzeti. Potrudićemo se da ostvarimo što povoljniji i bolji rezultat, kaže Predrag Grozdanović.

Takođe, gospodin Grozdanović veoma je optimističan pred ovu utakmicu sa selekcijom Francuske.

- Očekuje nas jako teška utakmica. Francuska je treća reprezentacija svijeta, dok smo mi 41. Oni su apsolutni favoriti. Naše je sa prepolovljenim timom pokušamo da iznenadimo. Pozvali smo dosta novih mladih igračica, neke su prvi put sa nama i sigurno svijetla budućnost reprezentacije. Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet mnoge igračice se nisu odazvale zbog zabrane koje važe. Mogu da obećam da će djevojke pružiti svoj maksimum na ovoj utakmici, zaključio je selektor Srbije.

Predrag Grozdanović, selektor Srbije


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6