XS
SM
MD
LG

Dragić vodio Majami od -17 do 2-0 u seriji

Foto: Heat Nation

Košarkaši Majamija savladali su Boston sa 106-101 te su poveli sa 2-0 u finalu Istoka.

Od starta smo gledali fantastičnu košarku. Dankan Robinson ušao je sjajno u meč i pogodio je četiri trojke u prvom periodu ali je Boston našao načina da odgovori. Tokom cijelog prvog perioda viđena je rezultatska klackalica a na kraju je Boston dobio prvi period sa 31-28. U drugom periodu Boston je igrao sjajno. Imali su i 17 poena prednosti ali na odmor su otišli sa vodstvom 60-47.

U trećem periodu Majami je pojačao odbranu a u napadu se razigrao Bem Adebajo. Malo po malo topili su prednost Bostona da bi poenima Adebaja pod faul, preuzeli vodstvo. Na kraju je Majami sa +7 ušao u poslednji period.  Imao je Majami +8 na startu poslednjeg perioda, imao šansu i da ode na dvocifrenu prednost ali su se previše ispucavali u šutu za tri poena. Boston je uspio pronaći ritam te su poenima Bruna došli do 89-89. 

Trojkom Vokera, Boston je došao do +7. Međutim, Majami je imao odgovor te su serijom koju je predvodio Dragić, došli do +7. Ipak, Braun vraća Boston sa dvije vezane trojke. Nakon greške Hiroa, imao je trojku za izjednačenje ali je promašio. Batler je pogodio bacanja i donio je pobjedu svom timi.

Dragić sa 25 poena vodio je Majami do pobjede dok je Boston predvodio Voker sa 23 ppoena.