XS
SM
MD
LG

Zoltan Sabo: Ovakvu utakmicu nisam doživeo ni kao igrač ni kao trener

Detalj sa meča TSC - FCSB (foto: Dejan Milić).

Šef stručnog štaba FK TSC Zoltan Sabo čestitao je ekipi FCSB na plasmanu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ocenjujući da je njegova ekipa dala sve od sebe, pokazala hrabrost i snagu, ali da na kraju, u penal lutriji, jednostavno nije imala sreće.

"Ovo je bila neverovatna utakmica koju smo odlično počeli sa 2:0. Posle smo iz jedne neshvatljive greške primili prvi gol, nakon čega je izgledalo da se u ekipu uvukao strah i nismo igrali kako treba. Nažalost, posle isključenja Dajana Ponjevića smo bili prinuđeni da se branimo, ali je dobro bilo što smo posle svakog njihovog gola mi odgovorili našim golom i momcima svaka čast na tome", rekao je Sabo.

Trener TSC je pohvalio svoje igrače jer su dali sve od sebe tokom meča, čak i kada su ostali sa dva igrača manje, kada je iz igre isključen i Vladimir Silađi.

"Nismo odustajali i uspeli smo da rezultatski stižemo FCSB.  Posle produžetaka, kada su na red došli penali, koji su nažalost lutrija, ekipa je imala više sreće", rekao je Sabo i dodao da veoma žali zbog toga.

"Ovakvu utakmicu nisam doživeo ni kao igrač, ni kao trener, da sa dva igraća manje uspemo da stižemo protivnika " kazao je Sabo.

Istorijski meč, prvo domaćinstvo FK TSC u evropskom takmičenju dugo će se pamtiti, opšta je ocena svih u klubu, uz uverenje da će narednu priliku za bolji plasman u Evropi, uz malo više sreće, iskoristiti.

Fudbaleri TSC-a eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon što su u Senti poraženi od rumunskog FCSB-a posle penala, 5:4. dok je rezultat posle produžetaka bio 6:6.

FK TSC ove sezone debitovao u evropskom takmičenju, pošto je prethodnu, svoju prvu sezonu u Superligi Srbije završio na četvrtoj poziciji. U prvom kolu kvalifikacija, FK TSC je u gostima savladao moldavski Petrokob Hinčesti (0:2).