XS
SM
MD
LG

Zapamtite ovog momka

Foto: Yahoo Sports

Masters u Rimu ove sezone biće upamćen po tome što se igra u septembru a ne u maju kad je inače na programu. Međutim, vrlo moguće da će se pamtiti po igraču koji će postati TOP10 jednog dana a krenuo je sa velikim stvarima na ovom turniru. Riječ je o mladom Talijanu, Lorencu Musetiju.

Lorenco Museti je prošao kvalifikacije za ovaj turnir. On je klinac koi je prošle godine bio prvi junior svijeta a osvojio je i juniorski Australijan Open, kada je u finalu savladao zemljaka Emilijana Navu. Zanimljivo da je najlošiji rezultat imao na juniorskom Rolan Garosu a sada na šljaci radi sjajne stvari.

Lorenco Museti je produkt Muratogluove akademije. Trenira često kod njega a trenira i u Italiji. Ove sezone počeo je igrati seniorski tenis i igra ga jako dobro. U Australiji je igrao treće kolo kvalifikacija ali je eliminisan od Grikspura sa 2-0.

Posebno impresionira njegova igra nakon pauze zbog koronavirusa. Igrao je polufinale na Čelendžeru u Trstu a onda je u Kordenosu igrao četvrtfinale.

A potom je došao Masters u Rimu.

U prvom kolu kvalifikacija savladao je Miraljesa u tri seta, u drugom kolu Leandra Majera u dva seta a u trećem kolu bio je bolji od Zepijerija sa 2-1.

U prvom kolu žrijeb ga je poslao na Stena Vavrinku. Očekivalo se da iskusni Sten to dobije. Međutim, Museti mu je održao teniski čas. Pogotovo je to bio slučaj u prvom setu, koji je dobio Museti sa 6-0. Drugi set otišao je u taj brejk. Možda se očekivalo da iskustvo Stena dođe do izražaja ali je Museti sa 7-2 dobio taj brejk.

U drugom kolu otišao je na još jednog starog lisca, Keija Nišikorija. Međutim, i njega je dobio i to prilično rutinski. Slavio je sa 6-3 i 6-4 i prošao u osminu finala. Sada igra protiv Kepera iz Njemačke i u tom susretu biće favorit.

Ono što je sjajno kod Musetija jeste to što nema straha. Već sada fizički izgleda jako dobro a vremenom će se to i poboljšati. Bitno je da mu je glava izuzetno izuzetno jaka. Nema strah od velike pobjede ali vidjećemo kako će se sada snaći kada je favorit u duelu. 

U svakom slučaju, biće zanimljivo ispratiti ovog momka i njegov razvoj. Za velike stvari mu je potreban kontinuitet a to je ono što mu je sad apotrebno. A ima sve predispozicije da bude jednog dana pa bar TOP10 teniser.....