XS
SM
MD
LG

Partizan golom sa bele tačke savladao Zlatibor

U prvom takmičarskom duelu između fudbalera Zlatibora i Partizana, odigranim na „Gradskom stadionu“ u Užicu u 8. kolu Linglong Superlige Srbije, crno-beli tim je slavio sa 1:0 golom Natha iz penala u 80. minutu. Ovo je prvi poraz Zlatibora posle tri meča.

Iako je domaći tim prevashodno bio orijentisan na odbranu svog gola, imali su na ovoj utakmici nekoliko opasnih napada i jednu veoma dobru priliku za gol pri rezultatu 0:0. Čajetinci su pružili dobar otpor favorizovanom rivalu, ali je Partizan došao do gola u završnici, kada se činilo da će Zlatibor prirediti iznenađenje i nastaviti seriju utakmica bez poraza. Rezervista Natho je postigao pobedonosni gol sa bele tačke, posle penala koji je okarakterisan kao diskutabilan i koji će verovatno biti analiziran tokom naredne sedmice.

Zlatibor: Čupić, Jezdimirović, Anđelković, Poček, Đakovac, Glišović, Vukić, Janjić, Vladić, Krstić, Islamović. Na klupi: Stailković, Stamenković, Bjeloš. Đokić, Petronijević, Nikolov, Vidić, Radović, Miličić, Đurović. Trener: Predrag Ristanović

Partizan: Popović, Banjak, Stojković, Asano, Vitas, Zdjelar, Miljković, Marković, Urošević, Matić, Smiljanić. Na klupi: Stevanović, Vujačić, Natho, Sadik, Pavlović, Ostojić, Štulić, Čolić, Stevanović, Lutovac. Trener: Aleksandar Stanojević

Zlatibor će u narednom kolu gostovati u Ivanjici, ekipi Javor Matisa, koja je ovog popodneva poražena od Rada sa 1:0, tako da je ekipa Zorana Njeguša došla do druge ovosezonske pobede, dok je Proleter kao gost savladao Spartak sa 2:1.