XS
SM
MD
LG

Jokić doveo Denver na korak od pobjede ali Lejkersi ipak poveli sa 2-0

Foto: Denver Stiffs

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Denver sa 105-103 te su poveli sa 2-0 u finalu Zapada.

LeBron je sjajno otvorio utakmicu te je dao prvih deset poena svoje ekipe. Ipak, u tim momentima Denver je imao prednost. Međutim, u drugom dijelu prvog perioda, Lejkersi su pojačali igru u odbrani te su zahvaljujući odbrani, došli do osam poena prednosti. Na startu drugog perioda razigrali su se Monte Moris i Porter pa je Denver prišao na -2. Ipak, serijom 17-3 Lejkersi odlaze na +16. Do kraja prvog poluvremena Denver je prišao na deset poena zaostatka.

Lejkersi su dobro otvorili treći period i došli su do 16 poena prednosti. Međutim, žilavi Denver se nije predao. Malo po malo su topili prednost Lejkersa da bi u poslednji period ušli sa samo -4. Denver je na startu poslednjeg perioda igrao dobro u odbrani te su poenima Mareja došli do preokreta i vostva 87-86. Ipak, trojkama Grina i Ronda, Lejkersi odgovaraju i vraćaju vodstvo. 

Vodili su Lejkersi 100-92 ali je Jokić sa devet vezanih poena donosi preokret Denveru. Poenima Dejvisa, Lejkersi su poveli 102-101. Na 20 sekundi do kraja, jokić je pogodio za 103-102. Međutim, Dejvis sa zvukom sirene pogađa trojku i donosi pobjedu Lejkersima.

Dejvis je imao 31 poen dok je sa druge strane Jokić imao 30 poena, devet asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.