XS
SM
MD
LG

Priznanje Knežopoljki

Rukometašice Knežopoljke

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević uručio je zlatne medalje  rukometašicama Knežopoljke dok je kapitenu ovog tima Mariji Hodak predao i pehar za osvojenu titulu u Prvoj ligi Republike Srpske. 

Osim toga ekipa iz Kozarske Dubice koju sa klupe predvodi Bojana Rodić od jeseni će poslije dužeg vremena ponovo igrati u Premijer ligi BiH. 

- Mi smo do prekida prvenstva bile prve sa maksimalnih sedam pobjeda. Naša ekipa imala je pet bodova više od drugoplasirane ekipe Doboja, a i dokazali smo da imamo kvalitet za viši rang. Sada smo se okrenule premijerligaškoj sezoni u kojoj nam je cilj da izborimo opstanak – poručila je Bojana Rodić.

Zadovoljna plasmanom u Premijer ligu BiH bila je i Marica Burazor, predsjednik Upravnog odbora ŽRK Knežopoljka kojoj je predsjednik RS Republike Srpske Marinko Umičević poklonio tri lopte, ljepilo, beskontaktni toplomjer kao i buket cvijeća. 

- Zaslužili smo plasman u elitno društvo i sigurna sam da će naša ekipa biti osvježenje za ovaj rang takmičenja. Veliko hvala i predsjedniku Marinku Umičeviću sa kojim imamo odličnu saradnju i nema sumnje da ćemo sa njim još bolje sarađivati u narednom periodu. – rekla je predsjednica kluba iz Kozarske Dubice. 

Marinko Umičević uputio je riječi hvale kako za rukometašice Knežopoljke tako i za rukovodstvo. 

- Ovom prilikom igračicama, stručnom štabu kao i rukovodstvu na čelu sa Maricom Burazor najiskrenije čestitam na titulu i plasmanu u Premijer ligu BiH. Kozarske Dubica je rukometna sredina i ove djevojke zaslužuju da igraju višem rangu takmičenja i nadam se da neće imati problema po pitanju očuvanja premijerligaškog statusa. Sa svoje strane stojim im na raspolaganju i sve što bude trebalo učiniću da im pomognem. – istakao je Umičević.

Čestitke na titulu rukometašicama Knežopoljke uputio je i Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora RS Republike Srpske koji je zajedno sa Marinkom Umičevićem boravio u Kozarskoj Dubici.


Grude 16 : 25 Borac
Goražde 37 : 30 Jedinstvo
Hadžići 44 : 27 Knežopoljka
Zrinjski : Krivaja
Mira 29 : 25 Katarina
Hrasnica : Izviđač
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Grude 4 3 0 1 6
2 Borac 4 3 0 1 6
3 Hadžići 4 3 0 1 6
4 Krivaja 3 3 0 0 6
5 Mira 4 2 0 2 4
6 Izviđač 3 2 0 1 4
7 Zrinjski 3 2 0 1 4
8 Knežopoljka 4 2 0 2 4
9 Katarina 4 1 0 3 2
10 Goražde 4 1 0 3 2
11 Jedinstvo 4 0 0 4 0
12 Hrasnica 3 0 0 3 0