XS
SM
MD
LG

Najava Evrolige (2)

Foto: Euroleague

Juče smo krenuli sa najavom Evrolige i predstavljanjem ekipa. Danas nastavljamo sa predstavljanjem učesnika najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

BAJERN

Bajern je između dvije sezone doveo novog trenera. Riječ je o Andrei Trinkijeriju, koji je napustio Partizan da bi preuzeo tim iz Minhena.

Bilo je promjena i u ekipi. Nakon nekoliko sezona, Peteri Koponen nije više član Bajerna. Takođe, otišao je i Greg Monro kao i Husetis koji nije ni igrao mnogo. No, najveći gubitak za Bajern jeste odlazak kapitena. Naime, Danilo Bartel otišao je u Fenerbahče.

Doveli su neke zanimljive igrače. Stigao je iskusni centar Džejlen Rejnolds koji je igrao i u Barsi svojevremeno. Došao je i kvalitetan Evrokup igrač Džedžuan Džonson. Doveli su i Malkolma Tomasa a značiće im i što je Brej potpuno oporavljen. Zadržali su Đedovića, Lučića, Zipsera a u rosteru je i veoma talentovani Saša Grant.

Bajern nije dobro izgledao tokom priprema. Bajern ne djeluje dobro ni što se rostera tiče. Sve miriše na to da će Bajern imati još jednu katastrofalnu sezonu.

FENERBAHČE

Fenerbahče je promijenio trenera ali ne  nacionalnost trenera. Umjesto Željka Obradovića, došao je Igor Kokoškov. Selektor reprezentacije Srbije ima izuzetno zanimljivu ekipu.

Ostao je Fener bez bitnih igrača. Otišlo su Slukas, Kalinić, Datome, Lovernj i Vilijams. Pa opet, izgledaju dobro. Doveli su dobre zamjene. Lorenzo Braun stigao je iz Zvezde. Danilo Bartel stigao je iz Bajerna, Ulanovas iz Žalgirisa a iz ekipe Darušafake, došao je centar Hamilton. Stigao je i Dešon Pier iz Italije. Radi se o kvalitetnom i provjerenom pojačanju u vanjskoj liniji. Stigao je takođe i sjajan šuter Džarel Edi.

Sačuvali su De Koloa, Veselog kao i domaće igrače poput Diksona, Duverioglua i Mahmutoglua. Takođe, očekuje se da mladi Tarik Biberović dobije šansu ove sezone.

Ekipa Fenera djeluje atletski izuzetno moćno. Osnov njihove igre biće baziran na čvrstini i jakoj odbrani a opet, imaju dosta sjajnih strijelaca. Njih naravno predvode De Kolo i Braun ali i ostali će davati doprinos. Kokoškov je sjajan trener i za očekivati je da Fener bude sjajan. TOP8 je faktički pod moranje a nije nemoguće da dobace i do F4.

HIMKI

Ekipa iz Podmoskovlja i nije previše mijenjala tim. Većina igrača je tu i dalje kao i trener Kurtinaitis.

Od pojačanja su doveli Grega Monroa iz Bajerna te vratili Mikija iz ekipe Reala. Ostali su tu Šved, Jović, Tima, Bertans, Buker a tu su i dalje i domaći igrači koji su tu bili i ove sezone. Ostao je i Jerebko.

Problem za Himki je taj što je Jović povrijeđen i neće igrati prva dva mjeseca otprilike. Probleme sa povredom ima i Šved tako da je moguće da još nekog dovedu u vanjskoj liniji do starta Evrolige.

Trenutno ne djeluju dobro, izgubili su oba meča u VTB ligi a i generalno ne obećava njiho sastav mnogo. Teško će moći do TOP8 ove sezone.

ASVEL

Tim u vlasništvu Tonija Parkera imaće vjerovatno tešku sezonu. Parker je po rođačkoj osnovi za trenera postavio svog rođaka Ti Džej Parkera a igrački kadar je tu negdje kao i prošle godine.

Ostali su bez nekih igrača kao što su Pejn, Džekson, Livio i Džekiri. Takođe, Maledon će otići u NBA nakon Drafta. Doveli su dosta igrača. Noris Kol stigao je iz Monaka kao i Jabusel. Doveli su i Lakomba a doveli su i Mustafu Fala. Doveli su krilnog košarkaša Vilijama Hauvarda a stigao je i Marš. 

Zadržali su neke igrače kao što su Dio, Lajti, Kaudi, Strasel. Međutim, ne obećava mnogo ovaj njihov tim. Jedni su od najslabijih ekipa ove sezone a posebno je dosta upitnika tu radi neiskusnog i nedovoljno kvalitetnog trenera. 

Za očekivati je da budu na dnu.