XS
SM
MD
LG

Adebajo i Hiro odveli Majami u finale

Foto: Polish News

Košarkaši Majamija drugi su finalisti NBA lige. Oni su savladali Boston sa 125-113 te su sa 4-2 prošli u finale.

Majami je poveo 10-4 na startu susreta ali je Boston preokrenuo i poveo 15-14. Potom je proradio vanjski šut Majamija. Iako je Boston dobro parirao, Majami je na kraju dobio prvi period sa 33-27. Majami je čuvao prednost do završnice prvog poluvremena kada je Tejtum pogodio za 56-55 vodstvo Bostona. Ipak, Majami je na odmor otišao sa dva poena prednosti (62-60).

U trećem periodu razigrao se Igudala. Pogodio je tri trojke te je Majami imao +8. Ipak, Boston je odigrao dobro završnicu trećeg perioda te su nakon poena Smarta došli do 86-86. Na kraju je Majami sa +2 ušao u poslednji period i to zahvaljujući Dragiću. Boston je dobro otvorio poslednji period te su došli do +6. Ipak, Hiro i Adebajo sjajnim potezima donose preokret Majamiju. Kada je Majami došao do dvocifrene prednosti, bilo je jasno da će teško ispustiti pobjedu. Na kraju su rutinski priveli meč kraju i plasirali se u finale.

Majami je do pobjede predvodio Adebajo sa 32 poena i 14 skokova a sjajan doprinos u ključnim momentima i Hiro a on je meč završio sa 19 poena i sedam asistencija. Braun je predvodio Boston sa 26 poena i osam skokova a Tejtum je imao 24 poena i 11 asistencija

Majami će u finalu igrati protiv Lejkersa a prva utakmica igra se u srijedu.