XS
SM
MD
LG

Mlađani Stanić začinio vojvođanski prvoligaški derbi

Foto: facebook.com/fkzeleznicarpancevo

Pančevci su oborili na pleća još jednu ekipu iz vrha Budućnost i pretekli je na tabeli. Najuspešniji novajlija u dosadašnjem toku prvenstva zadovoljno se šepuri na petoj poziciji sa 13 bodova, koliko ima  i Borac1926. U junaka vojvođanskog derbija izrastao je tek punoletni, mlađani Stanić, strelac dva gola. Dobio je Stanić kod novog stratega  Marka Andrejića punu slobodu i uzvratio na najleši način sa dva efektna gola. Domaćinu je od 43. minuta olakšan posao posle isključenja grubog Lukovića.  

- Otvorenom igrom i smišljenim akcijama uspeli smo da načinimo preokret i po razvoju situacije na terenu zasluženo uknjižimo tri boda. Na početku, u uvodnim minutima, gosti su nam zadavali probleme na desnom boku i iz individualne greške uspeli su da dođu u vođstvo. Pokazali smo karakter i istrajnost u namerama da dođamo do željenog cilja i pobeda dobija na značaju ako se za da je Budućnost iskusan i kvalitetan sastav koji predvodi cenjeni kolega Dragan Stevanović, koji mi je je jedno vreme bio trener u Rakovici - kaže mladi stručnjak Marko Andrejić i dodaje da još ima izvesnih problema u defanzivi, za razliku od ofanzivnog reda gde  je sve potaman i uveren je da će biti još bolje.

Andrejić voli da forsira mlade igrače i pored Stanića, priliku redovno dobija Jović. - Igrali bi oni, kaže on, bez obzira na godine. Ne osvrćem se na godine već prvenstveno gledam kvalitet i šta pružaju na terenu.