XS
SM
MD
LG

Lokosice superiorne u Bijeljini

Lokosice sigurne u Bijeljini

Lokomotiva je u Bijeljini stigla do treće pobjede ove sezone i tako nastavila niz bez poraza od ekipe Radnika, a ovo je ukupno šesta uzastopna utakmica u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Komšijski derbi, a može se reći i derbi šestog kola apsolutno je opravdao sva očekivanja, a superiorne Lokosice savladale su domaćina ubjedljivim rezultatom 2:7.

Gošće su povele već u petoj minuti, Mešanović je ubacila loptu iz kornera, a najbolja u skoku bila je Džanić, pa su Brčanke povele sa 0:1. Pet minuta kasnije Zukić je uposlila Damjanović, a napadačica Lokomotive odličnim udarcem pogađa mrežu za vodstvo od 0:2. Minuta je bila trideseta kada je ekipa iz Brčkog došla do trećeg gola. Zukić je uputila centaršut iz kornera u kazneni prostor, a neoprezno je reagovala Marković i postigla autogol.

U 34. minuti Radnik je mogao smanjiti rezultat, ali Šakotić nije uspijela iskoristiti grešku Todorić, pa je rezultat ostao nepromjenjen. Ipak, šest minuta poslije Lokosice su došle do novog pogotka. Vujadin je sjajnim pasom pronašla Smiljanić, kojoj nije bilo teško poslati loptu u mrežu za 0:4. Do kraja prvog poluvremena izdvojili bi još šansu Krajšumović, koja je pogodila stativu.

U nastavku, slična igra. Lokomotiva je nastavila svoju igru, dok je Radnik šanse vrebao isključivo preko kontranapada. U 65. minuti Radnik je smanjio rezultat, nakon što je grešku Trujić iskoristila Krajšumović, koja sigurno šalje loptu pored Todorić. Devet minuta poslije domaće postižu novi gol, ovoga puta u listu strijelaca se upisuje Marković, prelijepim golom sa 25 metara. Taj pogodak, kao da je malo dao krila igračicama Radnika da mogu nešto više uraditi u ovoj utakmici, pa su igrale dosta otvorenije do kraja meča.

Brčanke nastavile niz bez poraza protiv Radnika

Međutim, kada je bilo najpotrebnije, Lokosice su pokazale karakter. U 82. minuti Radnik je uspijela da kazni Smiljanić, ekspresnim prodorom i golom nakon asistencije Šećić. Ipak, tu nije bilo kraja. U razmaku od tri minuta Lokomotiva je još dva puta zatresla mrežu Bijeljinskog tima. Prvi od Smiljanić, koja je upisala het trik, a svoj drugi gol na meču postigla je i Damjanović, oba pogotka pala su nakon asistencije Faćić.

Izabranice Milorada Iliškovića nakon ovog kola nalaze se na trećoj poziciji sa deset osvojenih bodova, dok je Radnik peti sa bodom manje.

- Mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu, pokazali smo karakter od početka, pokazali smo da vjerujemo u nas kao ekipa. Prvo poluvrijeme smo dominirali, stvarali šanse, postigli četiri gola i onda ajmo reći pomalo nesretno primili dva gola u nastavku, ali mi smo igrali svoju igru i zasluženo osvojili tri boda.

Ljetno pojačanje Lokomotive upisala je svoj prvi het trik, a ovo joj je do sada četvrti gol za novi klub u šest odigranih utakmica.

- Hvala vam na čestitkama, uvijek je lijep osjećaj kada se pobjeđuje, to uvijek donosi neku novu energiju u ekipu, a naravno i meni kao članici ovog kluba. Sigurno da je ovo jedna velika stvar za mene, ali i za ekipu, ovo je nešto što obećava i mi ćemo se truditi da ovako nastavimo i da pronađemo još neku novu energiju da budemo bolji, zaključila je Slađana Smiljanić.

ŽFK Radnik Bijeljina - ŽFK Lokomotiva 2:7 (0:4).
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Vesna Miletić (Pale).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Jovanka Višekruna (Banja Luka).
Žuti kartoni: Radnik (Marković, Milović), Lokomotiva (Dabić).

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić, Marković, Jović (od 46. Stevanović), Stokanović, Stević, Ždero (od 85. Milović), Stojanović. 

Trener: Dragan Jevtić.

Lokomotiva: Todorić, Šećić (od 88. Malinović), Džanić, Mešanović, Trujić, Vujadin, Smiljanić (od 88. Vidović), Zukić (od 80. Faćić), Crnobrnja, Damjanović, Vasiljević (od 46. Dabić).

Trener: Milorad Ilišković.

Igračica utakmice: Slađana Smiljanić (Lokomotiva Brčko).


Iskra 5 : 0 Fortuna
SFK 2000 10 : 0 Modriča
Emina 7 : 0 Banja Luka
Radnik Bumerang 2 : 7 Lokomotiva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 6 6 0 0 18
2 Emina 6 5 0 1 15
3 Lokomotiva 6 3 1 2 10
4 Iskra 6 3 0 3 9
5 Radnik Bumerang 6 3 0 3 9
6 Banja Luka 6 2 0 4 6
7 Fortuna 6 1 1 4 4
8 Modriča 6 0 0 6 0