XS
SM
MD
LG

Korona jača od maratona

Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da bude održan 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije virusa korona, objavili su organizatori.

 - Sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da su organizatori očekivali pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupe organizaciji događaja na odgovoran način, prenosi "Blic".

Organizatori napominju da su očekivali pozitivan odgovor poslije nekoliko mjeseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmijenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim mjerama Kriznog štaba, s ciljem zaštite stanovništva od pandemije kovida 19.

U saopštenju se dodaje da su, takođe, prikupljane informacije, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani, sa namjerom da budu primijenjena u Beogradu.

- Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama - poručili su organizatori.

Prethodno su otkazani maratoni u Zagrebu, Parizu, Berlinu i Njujorku.