XS
SM
MD
LG

Dr Milan Jelić - vitez života (video)

Pobednik, PFS Doboj

MODRIČA – Predvođeni svojim selektorima i trenerima, zajedno sa Petrom Đokićem i Petrom Jelićem, ministrom u Vladi RS odnosno sinom pokojnog Milana Jelića, fudbaleri dva tima posetili su večnu kuću ranijeg predsednika Srpske i prvog čoveka fudbala u Republici Srpskoj i u BiH, Dr Milana Jelića. Onda su odigrali svoju utakmicu ne zbog rezultata, već da se zahvale velikanu iz Modriče za sve što je uradio na afirmaciji najpopularnijeg sporta.

„Kada je fudbal Srpske i BiH vodio u bolje sutra, igrao sam i na terenu doprinosio da on uspe. Veličina tog čoveka nikada neće umreti. Milan Jelić je besmrtan“, poručio je Vladimir Đurđević, trener selekcije PFS Banja Luka.

Trener selekcije PFS Doboj Nikola Nikić zahvalio je akterima što su odali poštu velikom čoveku.

„Na ovaj način od zaborava čuvamo dragog Milana Jelića. Utakmica je bila na visokom nivou, većina ovih mladića zaslužuju da igraju u većim ekipama“, rekao je Nikić.

Pozdravljajući aktere memorijalne utakmice ispred Vlade RS, ministar Petar Đokić rekao je da Milan Jelić jeste bio šesti predsednik RS, vrstan privrednik, uvaženi univerzitetski profesor, fudbalofil, ali i vitez života.

„Okupili smo se po 13.put da se prisetimo tog teškog i tužnog dana kada je od nas otišao veliki pregalac. Život mu je bio kratak, a ispunjen velikim delima. Zbog toga će Milan Jelić večno trajati. Bio je veliki privrednik, političar, sportista, patriota, čovek koji je sve voleo, a Republiku Srpsku i najviše. Fudbal mu je bio velika ljubav, ostavio joj je ogromno nasleđe. Modriča i RS pamte i nikada neće zaboraviti Milana Jelića, tog velikana, tog viteza života“, rekao je Đokić.

Petar Jelić, sin pokojnog Milana Jelića, rekao je da pomenuti memorijalni susret je više od fudbalske utakmice.

„Znamo svi, svesni smo situacije zbog pandemije. Usporila nas je, nismo mogli organizovati Memorijal za omladince. Ipak, hvala PFS Banja Luka i PFS Doboj što su selektirali igrače koji su došli i igrali i zahvalili pokojnom ocu kroz ono što je on toliko voleo, kroz fudbal“, rekao je Petar Jelić.

Memorijalni susret PFS Banja Luka i PFS Doboj je simbol dugog pamćenja na čoveka koji nam je bio predsednik, otac, brat, suprug, drug, prijatelj.

I onaj koji podstiče i hrabri...

Memorijalna utakmica: PFS Doboj – PFS Banja Luka 4:1 (3:1)

 

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Marko Maksimović(Modriča). Strelci: Čović u 14., 16.i 35, Gojković u 73 minutu za PFS Doboj, a Dubravac u 41.minutu za PFS Banja Luka.

PFS DOBOJ: Milovanović, Kuzmanović, Pavlović, Kitić, Popović, Janjanin, Vukmirović, Slijepčević, Stanković, Čović, Jotanović. Još su igrali: Živković, Huseljić, Stefanović, Gojković, Radulović, Stojanović, Nedić, Jovanović, Todić, Tripunović, Lukić. Selektor: Nikola Nikić.

PFS BANJA LUKA: Šmanja, Landup, Kasapović, Vučinić, Marković, Dubravac, Tolimir, Mitrović, Vukelja, Matijević, Bosančić. Još su igrali: Stojinović, Kurtinović, Daničić, Brđanin, Komarica, Tadić, Antelj. Selektor: Vladimir Đuršević.

 

Petar Đokić i Petar Stojanović