XS
SM
MD
LG

Leskovčani se radovali tek u osmom kolu

Saša Mrkić trener GFK Dubočice - foto: facebook.com/fkdubocicaleskovac

Trbalo je da prođe osama kola kako bi se fudbaleri GFK Dubočice radovali prvoj pobedi u prvenstvu. Do tada kao da su Leskovčani bili pretplaćeni na "remije", i  lako je moglo da se dogodi, da je bilo sreće, da umesto boda osvoje sva tri. Zadovoljstvo da prvi donese radost Leskovčanima pripala je kapitenu Saviću, koji je jedini ostao u timu iz prethodne sezone. Tek što je seo na vruću klupu leskovačkog prvoligaša trener Saša Mrkić (53), zajedno sa igračima imao je razloga za zadovoljstvo. Isto tako, svesan je da je ovo tek mali korak ka zacrtanom cilju - opstanku u Prvoj ligi.       

- Teško smo došli do pobede i nijanse su odlučile, tako da smo upravo za taj gol bili bolji. Igralo se otvoreno, bez kalkulacija. Trajal je imao svoje prilike, mi naše i iz jedne nam se posrećilo. Morali smo se potruditi da šansu pretvorimo u gol, koji je postignut iz više pokušaja, posle odbitka loptu je prihvatio Jovanović i asistirao za kapitena Savića- prenosi nam utiske Saša Mrkić i naglašav da je ovo iuzetno važna pobeda na putu ka bezbednoj sredini tabele.

Mrkić naglašava da je ekipa dugo selektirana, nova je, veli, i u hodu stvaramo novi tim kako bi što pre došli do takmičarske forme.- Protiv Kolubare sam proverio mogućnosti 14 prvotimaca, na ovoj još nekolicine. Potencijal je taj koji posedujemo i neke taktičke zadatke uspešno realizujemo. Nije lako stvarati pogotovu nove igrače. Treba vremena da se igrači naviknu na nove zahteve i da to profunkcioniše - kaže stručnjak sa bogatim iskustvom koji voli izazove. Počeo je u Žitorađi uporedo kao igrač i trener, zatim u mlađim selekcijama niškog Radničkog, OFK Sinđeliću (pet sezona), Slogi (Kraljevo), Dinamu iz Vranja, zadnje dve godine proveo je u Kini, i u međuvremenu "gasio vatru" u tri navrata u niškom superligašu.

- Svaka je utakmica teška i izazovna, pogotovu ako znaš da gotovo pola lige ispada, tako da je svaki meč kvalifikacioni. Nemaš pravo na grešku i kiks. Umesto da liga bude razvojna ona je postala izrazito takmičarska - uverava nas iskusni stručnak koji je ostavio veliki trag kao igrač Radničkog, nastupajući na preko 250 utakmica.