XS
SM
MD
LG

Uspeh od starta

Odbojkašice i odbojkaši Modriče

MODRIČA - Mladi odbojkaši Modriče su u Banja Luci osvojili pobednički trofej na Drugom memorijalnom turniru “Limun Papić”, a odbojkašice su na jakom međunarodnom turniru u Trebinju bile treće. U novu sezonu i odbojkaši i odbojkašice ulaze sa velikim ambicijama.

Odbojkaši Modriče su najmlađa ekipa u Premijer ligi BiH i na turniru u Banja Luci su pokazali da znaju igrati odbojku. U jakoj konkurenciji osvojili su pobednički pehar, a protivnici su im bili odbojkaši Borca, Domaljevca i najbolja ekipa u BiH, Mladost iz Brčkog. Odbojkašice Modriče su u Trebinju u konkurenciji 6 ekipa iz Srpske i Crne Gore osvojile treće mesto a sa malo sportske sreće i iskustva mogle su biti i bolje plasirane.

„Na turnir smo otišle da uzmemo neko od prva tri mesta. Uspeli smo, uz puno borne i kolektivnog zalaganja. Družili smo se, uživali i hvala za sve predsedniku kluba Jovanu Mišiću. Konkurencija je bila jaka, ali uspeli smo osvojiti jedan pehar“, rekla je Ivana Mitošević, kapiten ŽOK“Modriča“.

„Turnir u Banja Luci okupio je izuzetne ekipe koje će figurirati za gornji deo tabele. Naša ekipa je mlada, videli smo kakve su nam mogućnosti. Dobro smo odigrali i dobro pokazali. Ako tokom sezone zadržimo takvu formu, onda će sve biti dobro“, poručio je Branko Brestovac, kapiten MOK“Modriča“.

Veliki uspeh modričkim odbojkašima i odbojkašicama čestitala je Mara Milošević narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske. Ona je prisustvovala jednom treningu ekipa i uručila i muškoj i ženskoj ekipi po garnituru dresova.

Modriča je uvek bila grad sporta, to će i ostati. Čestitam odbojkašima i odbojkašicama na ostvarenom. Sportski klubovi utiču i na druge aspekte života. Mladi ljudi izrastaju u časne, poštene, vredne i čestite ličnosti. Uvek ću raditi na što sadržajnijem aspektu života Modriče na polju kulture i sporta. Mogu računati na moju podršku u svako vreme“, rekla je Mara Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Rezultati na turnirima u Trebinju i Banja Luci predstavljaju veliki podsticaj i stimulans za početak sezone idućeg vikenda, u kojoj su ambicije muške ekipe opstanak u Premijer ligi BiH. Odbojkašice startuju u Drugoj odbojkaškoj ligi Republike Srpske, a iskusni trener Đorđe Milošević očekuje plasman u Prvu ligu Srpske. Da bi se ostvarili zacrtani rezultati, po rečima oba trenera, potrebna je veća podrška Modriče.

„Ubedljivo smo najmlađa liga u Premijer ligi BiH, neće nam biti lako, ali ovaj grad i klub zaslužuju status premijerligaša. Radili smo punom parom u pripremnom periodu, pa očekujem ostvarenje naših ciljeva“, rekao je Lazo Cvijić, trener MOK “Modriča“

„Odbojka je kod nas tradicija. Ako uzmemo u obzir rad od jula do sada je kontinuiarana aktivnost koja je donela dobre rezultate. U Trebinju smo imali tri pobede i dva poraza. Hteo sam da sve igračice igraju, da vidim koliko ko može u ovom trenutku. Za mene su svi u Trebinju bili pobednici. Ipak, pauza je bila duga, pandemija je ostavila traga. Pravimo dobar tim za povratak u Prvu ligu RS“, kaže Đorđe Milošević, trener ŽOK “Modriča“.

Muški odbojkaški klub Modriča je godinama najmlađi tim u odbojkaškoj Premijer ligi BiH sa prosekom starosti od 20 godina. Odbojkašice su još mlađe i one su uglavnom srednjoškolke. Odbojka u Modriči ima svoju budućnost, jer u klupskoj „Akademiji odbojke“ redovno trenira 60 devojčica i 30 dečaka.

Slađan JEREMIĆ

 


Maglić 0 : 3 Kakanj 78
Modriča : Bosna (Kalesija)
Borac m:tel : Ljubinje
Jedinstvo : Domaljevac
Mladost 3 : 0 Bosna (Sarajevo)
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Mladost 4 4 0 12
2 Domaljevac 3 3 0 9
3 Bosna (Kalesija) 3 3 0 9
4 Jedinstvo 3 2 1 6
5 Ljubinje 3 1 2 4
6 Bosna (Sarajevo) 4 1 3 4
7 Kakanj 78 4 1 3 3
8 Borac m:tel 3 1 2 2
9 Modriča 3 1 2 2
10 Maglić 4 0 4 0