XS
SM
MD
LG

Švarcman slavio u spektakularnom četvrtfinalnom maratonu

Foto: Jewich News

Dijego Švarcman prvi je polufinalista Rolan Garosa. On je u spektakularnom četvrtfinalnom meču savladao Dominika Tima. Švarcman je slavio nakon više od pet sati tenisa sa 3-2 u setovima.

Tim je bolje otvorio meč te je brejkom poveo sa 4-2. Ipak, ekspresno je Švarcman vratio brejk i smanjio je na 4-3. Na kraju se otišlo u taj brejk a njega je sa 7-1 dobio Švarcman. Tim je napravio brejk na startu drugog seta. Ipak, u šestom gemu gubi prednost brejka i Švarcman dolazi do 3-3. Posebno interesantan bio je deveti gem. Igrao se skoro 16 minuta ali ga je Švarcman dobio. U završnici seta, Tim pravi brejk i sa 7-5 dobija set.

Tim je napravio brejk na startu trećeg seta ali je olako dozvolio Švarcmanu da napravi ribrejk. Napravio je Dijego novi brejk i poveo je sa 3-1. Međutim, Tim se vratio brzo i došao do 3-3. Švarcman je napravio novi brejk te je poveo 5-3 i  došao do servisa za set. Tim je napravio preokret, poveo 6-5 i servirao za set. Međutim, odigrao je užasan gem pa se otišlo u taj brejk. Imao je Tim 5-1 u taj brejku ali je Švarcman došao do 6-6. Ipak, Tim je na kraju sa 8-6 dobio taj brejk.

Tim je napravio brejk na startu četvrtog seta i poveo je sa 2-0. Međutim, Švarcman je napravio preokret i poveo je sa 4-2. Imao je Argentinac 5-4 i 40-0 na svom servisu. Međutim, Tim je vezao pet poena i došao do 5-5. Na kraju se otišlo u taj brejk. Nakon velike borbe i preokreta, Švarcman je na kraju dobio taj brejk sa 7-5. U petom setu sie igra Dominika Tima potpuno raspala. Švarcman je napravio dva brejka te je sa 6-2 dobio set.

Naredni rival biće mu pobjednik meča Nadal - Siner.