XS
SM
MD
LG

Trebinje čeka atletičare

Trebinje će u nedjelju, 11. oktobra, biti domaćin prvenstva Republike Srpske za starije pionire i pionirke u atletici. To će biti prvo atletsko takmičenje u najjužnijem gradu Republike Srpske koje će se organizovati nakon više od 15 godina.

Održaće se na atletskoj stazi stadiona u Policama, a očekuje se učešće 12 klubova sa oko 150 takmičara iz svih krajeva Srpske.

Sekretar Sportskog društva "Leotar" Velibor Brnjoš zahvalio se Atletskom savezu Republike Srpske koji je povjerio organizaciju prvenstva gradu Trebinju.

"Srećni smo što smo dobili priliku za promovisanjem atletske staze i što nam je pružena mogućnost da nakon dugo vremena na Policama bude održano atletsko takmičenje. Pružena je prilika atletičarkama i atletičarima našega grada da nastupaju na svom stadionu i svom gradu. Nadam se da ćemo dobrom organizacijom prvenstva koje nam je dodijeljeno zaslužiti da se u našem gradu održi i neko državno prvenstvo, a zašto ne i neki međunarodni miting", rekao je Brnjoš.

Osim prvenstva održaće se i jedna trka vankonkurencije na 200 metara. Na njoj će učestvovati atletičari iz BiH i Srbije koji će imati priliku da poprave svoja lična vremena.

Pokrovitelj takmičenja je Grad Trebinje uz tehničku organizaciju AK "Trebinje", AK "Leotar" i u saradnji sa Sportskim društvom "Leotar", piše trebinjelive.info.