XS
SM
MD
LG

Najbolje rješenje – povratak Papeta Sušića!

Safet Sušić

Nakon još jednog neuspjeha fudbalske reprezentacije BiH, ovaj put u baražu za plasman na Evropski šampionat 2021. godine evidentno je da je Dušan Bajević odlazeći selektor, ionako je bio privremeno rješenje, samo za utakmice sa Sjevernim Ircima i potencijlanu sa boljim iz duela Slovačka – Republika Irska. Virus korona je sve promijenio pa je “Princ sa Neretve” vodio Zmajeve i u drugom izdanju UEFA Lige nacija.

Sagledavajući stvari sa strane veliki broj onih koji dobro poznaju situaciju u Savezu i reprezentaciji ističu da bi najbolje rješenje bilo – povratak Safeta Sušića! Pape je jedini selektor koji je BiH odveo na veliko takmičenje – Mundijal 2014. godine u Brazil, radi se o neprikosnovenom autoritetu sa bogatim igračkim i trenerskim iskustvom i čovjeku koji je od strane UEFA proglašen za najboljeg igrača BiH u 50 godina dugoj istoriji ove organizacije.

Takođe, Pape je prvi dobitnik Zlatne povelje “Miljan Miljanić” na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” u Banjaluci u januaru 2014. godine čime je otvorio listu “besmrtnih” na ovoj prestižnoj svetkovini koja će u januaru naredne godine doživjeti deseto jubilarno izdanje.


Ipak, povratak Papeta na mjesto selektora nije jednostavno jer je klupu Zmajeva napustio zbog nesuglasica sa aktuelnim predsjednikom Elvedinom Begićem, ali i Munirom Talovićem, predsjednikom tehničkog komiteta FS BiH i direktorom Edukativnog centra “jer nije želio da sluša mišljenje i analize nekoga ko nikad u životu nije šutnuo loptu”.

Da li će Pape Sušić u interesu fudbala ponovo biti selektor zavuisi isključivo od njega, ali i rukovodstva FS BiH, kako sadašnjeg tako i onog budućeg, koje će da bude izabrano u decembru.