XS
SM
MD
LG

Okupljanje U-15 reprezentativaca Srpske u Doboju (FOTO)

Okupljanje U-15 reprezentacije Republike Srpske u Doboju

DOBOJ – Na stadionu Luke u Doboju održano je selektivno okupljanje reprezentacije Republike Srpske U-15 za područne saveze Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Doboj. Okupljanja za saveze Bijeljina, Trebinje i Istočno Sarajevo je sutra 14-og oktobra u Vlasenici.  Selektor ove reprezentacije je Igor Janković (Borac Banja Luka) a pomoćnici su Nikola Zeljković (Ljubić) i Miodrag Bodiroga (Leotar). Trener golmana je Dalibor Stefanović (Sloga Doboj).

-Ovo je jedna od standardnih stvari koja se  dešava u fudbalskom savezu Republike Srpske, okrenuli smo se selektivnim okupljanjima za sve selekcije, za sve uzrasne kategorije. Prošle sedmice je bilo 2008. i 2009.godište, ove sedmice je za 2006. i 2007. Danas je okupljanje za zapadnu regiju, a sutra u Vlasenici za istočnu. U narednom periodu će između 150 i 200 dječaka  proći kroz ova selektivna okupljanja. Gdje bi u nekom narednom periodu skratili spisak na 30, odnosno 20 dječaka koji će braniti boje reprezentacije Republike Srpske i biti filter za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ova situacija sa koronom je sve promijenila. Mi smo u nekom periodu koji je iza nas trebali učestvovati na jednom jakom turniru u Češkoj, na kojem već tradicionalno učestvujemo svake godine. Čim dozvoli situacija prije svega da se narod može kretati i da se može normalno raditi. U sklopu FS RS je odigravanje prijateljskih utakmica i dobijanje što jasnije slike ne samo za ovu selekciju, nego i selekcije koje sam pomenuo. –rekao je Igor Janković selektor U-15 reprezentacije Republike Srpske.

Iz redova dobojske Sloge na okupljanju bili su: golman Mladen Jurkas, napadači Matija Drljić i Đorđe Jović, te vezni igrači Stefan Lazarević i Marko Kaurinović.

-Meni je jako drago što sam uopšte jedan od kandidata za reprezentaciju Republike srpske ispred tako velikog kluba kao što je moja Sloga. Borit ću se, igrati kao što igram inače, dati baš sve od od sebe da predstavim i sebe i Slogu najbolje što mogu. Lijepo je što se za dres reprezentacije Republike Srpske borim baš na stadionu Luke u Doboju gdje sam o fudbalu sve što znam naučio. –rekao je Matija Drljić pionir dobojske Sloge.     

Selektor Igor Janković

Trener golmana Dalibor Stefanović vrijedno radi sa svojim pulenima

Trener golmana Dalibor Stefanović