XS
SM
MD
LG

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo prekida takmičenja u BiH?

Da li staje sportska takmičenja u Kantonu Sarajevu, a samim tim i na većem prostoru Bosne i Hercegovine. Naime, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je nove odluke po pitanju borbe protiv epidemije KOVID-19.

Tom odlukom u zatvorenom prostoru može biti najviše 30 okupljenih, a na otvorenom 60. Šta to znači po sportska takmičenja, nema potrebe previše pojašnjavati. Ukoliko bi se svi striktno držali te naredbe značilo bi da većina takmičenja staje.  A naredbe su valjda donesene da se poštuju i sprovode!“

Uzmimo za primjer jednu košarkašku utakmicu. Imate dvije ekipe sa po 12 igrača, dakle 24, plus evo da uzmemo dva trenera, to je 26, na to dodajte trojicu sudija, delegata i to je već 30. Gdje su mjerioci vremena i ostali zapisničari?

Gotovo identična situacija je u košarci, odbojci... Dakle, po ovoj odluci jasno je da klubovi iz Kantona Sarajevo neće biti u stanju da organizuju utakmice i da igraju.

To bi u ovom momentu značilo da se šampionata u svim sportovima u Federaciji, ali i Premijer ligama, a u kojima nastupaju klubovi iz Kantona Sarajevo prekidaju.