XS
SM
MD
LG

Savković nokautom do titule šampiona Srpske

Na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske u kik-boksu održanom u Trebinju članovi Kluba borilačkih vještina/KBV/ “Derventa” iz Dervente osvojili su dvije medalje.

Andrej Savković, nokautom je postao prvak Srpske u kategoriji lov-kik -51kg, stariji kadet. Do titule šampiona Savković je već stigao u prvoj rundi i pokazao da ima budućnost u ovom sportu.

Sa druge strane, njegovom kolegi iz kluba Simi Zoriću izmakla je titula prvaka u kategoriji juniora -86k, te je postao vice prvak u ovoj kategoriji. Zorić je poražen u jako dobrom meču od borca iz Bihaća, a da je to bilo tako govori i tijesna sudijska odluka 1:2 u korist njegovog protivnika.

Zorić na finalnoj borbi

Inače, Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u kik-boksu održano je u trebinjskoj Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u disciplinama lou-kik i kik-lajt u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji kadeta, juniora i seniora.

Prvenstvo je okupilo oko 150 takmičara iz Bijeljine, Modriče, Prnjavora, Banjaluke, Nevesinja, Pala, istočnog Sarajeva, Trnova, Gacka, Trebinja, a tu su i klubovi iz Crne Gore i Srbije.

Zorić i Savković sa trenerom Nikolom Đurićem

Organizator prvenstva bio je Kik-boks savez Republike Srpske i Kik-boks i boks klub “Leotar”.