XS
SM
MD
LG

Goran Lakić ukrasio drugoligaški derbi na Sokocu

U zadnje vrijeme često smo svjedoci poprilično dosadne i mučne igre na našim fudbalskim terenima, ali i primjedbi na suđenje, pogotovo od strane poraženih ekipa.

Moj lični utisak je bio da je najvažnija sporedna stvar izgubila svoj sjaj. Već dugo, kao sportski novinar, nisam odgledao kvalitetnu utakmicu, a to zadovoljstvo juče su mi priuštili fudbaleri Glasinca i Romanije, koji su na Sokocu odigrali derbi 11. kola drugoligaškog Istoka.

Teren idealan za igru, organizacija utakmice na visokom nivou, a akteri su dali sve od sebe da na ovoj utakmici opravdaju epitet ''derbija''. Četiri gola, podjela bodova, borba za svaku loptu, jaki dueli, šanse pred golovima, vrhunske odbrane golmana, jednom rječju ''muška'' igra svih 90 minuta obilježila je susret starih rivala.

Igrači oba tima zaslužuju maksimalne ocjene, a posebne pohvale pripadaju glavnom sudiji Goranu Lakiću.

Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom, te pravednim odlukama usmjeravao je obje ekipe da na terenu pokažu sve čari fudbalske igre.

Koliko je dobro odradio svoj dio posla i koliki je njegov doprinos što se juče na Sokocu igrao odličan fudbal najbolje svjedoči činjenica da su mu na kraju utakmice čestitali i domaći i gosti.

Uz ocjenu ''deset'' za organizaciju utakmice i igru na zelenom terenu, čistu ''desetku'' zaradio je i Goran Lakić.

Neka ova utakmica bude primjer, ali i nada da se na naše terene vraća izgubljeni fudbalski sjaj.