XS
SM
MD
LG

Slavija gostuje kod Zrinjskog, Šćepanović ponovo na mjestu lijepih uspomena

Fudbaleri Slavije će u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati kod Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Dobili su Sokolovi u ovom trenutku jednog od najtežih protivnika i to na gostovanju, ali neće se unaprijed predati. U ekipi Slavije su i dvojica fudbalera koji su nosili dres Zrinjskog, Vučina Šćepanović i golman Ivan Trifković, dok je rezervni čuvar mreže Sokolova u ovom trenutku mladi Vojin Savić, koji je upravo na pozajmici iz Zrinjskog u ekipi iz Istočnog Sarajeva.

Sa druge strane, Zrinjski u svojim redovima ima Miljana Govedaricu, dijete Slavije, a tu je i Ognjena Todorović koji je prve premijerligaške utakmice i afirmaciju stekao u Slaviji.  Ova dva kluba su dosta isprepletena karijerama brojnih fudbalera, a ne tako mali broj ih je igrao za obje ekipe.

Vučina Šćepanović će se poslije četiri godine ponovo da se vrati Pod Bijeli brijeg, gdje je za četiri godine postao ljubimac navijača, a dobitnik je i nagrade za najboljeg igrača sezone koju dodjeljuju Ultrasi.

- Sigurno da posebno mjesto u mom srcu ima i Zrinjski. Proveo  sam divan period u tom klubu i ova utakmica je za mene posebno emotivna. Nažalost, ovaj povratak je u ovoj lošoj situaciji zbog pandemije koronavirusa i nema publike koja mi je ostala u divnom sjećanju. Sigurno da je Kup jedno specifično takmičenje i njegova draž je upravo u tome što se događaju iznenađenja. Mi ćemo pokušati napraviti jedno takvo. Sigurno da je razlika u kvaliteti ekipa očigledna i Zrinjski je favorit, ali mi nemamo šta izgubiti, a pokazali smo kada igramo opušteno da možemo odigrati jako kvalitetno. Daćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi. Nažalost, i ekipu Zrinjskog je zahvatio koronavirus, sigurno da i to remeti ugođaj za ovu utakmicu, ali šta da se radi, rekao nam je Vučina Šćepanović pred ovu utakmicu.

Utakmica Zrinjski - Slavija igra se od 15 sati, a meč sudi Frane Jelić.