XS
SM
MD
LG

Željo bolji od Goražda

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Goražde u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 i plasirali se u četvrtfinale. 

 Prvi pokušaj smo zabilježili u četvrtoj minuti kada je Dario Blagojević šutirao pored gola Fejzića da bi dvije minute kasnije Asim Zec pokušao doći do lopte prije golmana Karačića, no nije uspio. U devetoj minuti susreta Ermin Zec je loše šutirao, a u 11. Plavi su postigli gol. Štilić je izveo slobodnjak, a Miletić je zatresao mrežu Karačića, no sudija je pokazao na ofsajd poziciju, te je ostalo 0:0.

Potom je i Vrhovac šutirao glavom preko gola, a u toj akciji povrijedio se napadač gostiju Salko Jazvin. Umjesto njega u igru je ušao Haris Oković. U 26. minuti susreta Asim Zec je iz prve pokušao ugroziti gol Karačića, no golman gostiju je odbranio njegov udarac da bi tri minute kasnije Hrelja šutirao glavom, ali pored gola golmana domaćeg tima Irfana Fejzića.

Igrala se 30. minuta utakmice kada je Mihajlović katastrofalno pogriješio, lopta je došla do Štilića, ali on nije uspio uposliti Ermina Zeca, te je ostalo 0:0. Na sljedeći pokušaj se čekalo do 35. minute kada je Hrelja šutirao, ali pored gola Fejzića da bi deset minuta kasnije Okovićev pokušaj sa nekih dvadesetak metara zaustavio Fejzić. Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu smo vidjeli minutu kasnije kada Miletićev udarac brani Karačić.

Prvu priliku u nastavku smo vidjeli u 53. minuti susreta kada je Štilić uposlio Ermina Zeca, ali njegov udarac brani Karačić da bi deset minuta kasnije isti igrač šutirao pored gola Fejzića. Goražde je ozbiljno zaprijetilo u 64. minuti susreta kada je Blagojević šutirao glavom, ali pored gola da bi dvije minute kasnije Plavi poveli i to preko Petra Boje.

Već u 69. minuti Semir Štilić je pogodio prečku da bi u 71. Vrhovac udvostručio prednost sarajevskog sastava, a treći gol je djelo Luke Juričića sa jedanaest metara u 76. minuti utakmice. Do kraja je ostalo 3:0. 

Željezničar - Goražde 3:0 (0:0)

Stadion: Grbavica. Sudija: Grbić Zoran (Prijedor). Žuti kartoni: Karačić (Goražde). Strijelci: 1:0 - Bojo (66), 2:0 - Vrhovac (71), 3:0 - Juričić (76p).

Željezničar: Fejzić; Stevanović (79. Blažević), Miletić, Ikić, Šehić; Bojo, Vrhovac, Štilić (70. Bekrić); A. Zec (56. Veselinović), Subašić (56. Juričić), E. Zec (70. Hajrić). Trener: Amar Osim.

Goražde: Karačić, Dučić, Jazvin (16. Oković), Tatar, Hrelja (72. Galešić) , Blagojević (72. Salanović), Danilović, Islamagić (79. Ferhatović), Đoković (79. Guzijan), Mihajlović, Velić. Trener: Dženan Hošić.