XS
SM
MD
LG

Portsmutu derbi bivših premijerligaša, Linkoln novi lider

Foto: Portsmouth

Juče je odigrano osmo kolo u Ligi 1. Kolo je bilo spektakularno, sa dosta derbija i preokreta.

U duelu dva bivša premijerligaša, sastali su se Sanderlend i Portsmut. Golom Harnsa, gosti su poveli. Vajk je donio izjednačenje Sanderlendu a Markis je donio novo vodstvo Portsmutu. U drugom poluvremenu, O'Nil je dobio drugi žuti karton a Markis je svojim drugim kolom postavoio konačnih 3-1 za Portsmut.

Hal je dočekao Piterboro. Kada je Vilks pogodio za  1-0, djelovalo je da ''Tigrovi'' idu po novu pobjedu. Međutim, u drugom poluvremenu preokret. Prvo je Klark-Heris pogodio za 1-1 a onda je Dembele donio potpuni preokret i pobjedu ekipi Darena Fergusona. Poraz lidera iskoristio je Linkoln. U još jednom derbiju dočekali su Ipsvič i slavili sa 1-0 a junak pobjede bio je Grent.

Iznenađenje kola priredio je Kru. Oni su slavili kod Donkastera sa 2-1. Kirk je doveo Kru u vodstvo da bi Sims donio izjednačenje svom timu. Golom Pikeringa, gosti su odnijeli sva tri boda. Do pobjede u gostima došle su i ekipe bivših saigrača, Lija Bojera i Džoija Bartona. Bojerov Čarlton savladao je Nortempton sa 2-0 golom Pretlija i autogolom Soverbija. Bartonov Flitvud slavio je istim rezultatom kod Džilingema a strijelci su bili Pedi Meden i Evans.

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati. Blekpul je sa 1-0 savladao MK Donse. Barton i Vimbldon odigrali su 1-1 kao i Vigan i Plimut. Ročdejl je kao gost savladao Šruzburi sa 2-1.

Linkoln je prvi sa 19 bodova dok po 18 imaju Hal i Piterboro. Na dnu su Svindon i Oksford sa po šest te MK Donsi i Barton sa po pet bodova.