XS
SM
MD
LG

NFL: Stilersi slavili u derbiju i ostali jedini neporaženi, drame u Sinsinatiju i Atlanti

Foto: Pittsburg Steelers

Večeras je na programu sedmo kolo u NFL-u. Derbi večeri odigrali su Tenesi i Pitsburg.

Obje ekipe ušle su u ovaj meč sa svim pobjedama. Prvi period Pitsburg je riješio u svoju korist. Džonson je postigako tačdaun a dodatni poen donio je Bosvel. Sjajno su otvorili i drugi period. Snel je postigao tačdaun a dodatni bod donio je opet Bosvel. Domaći se nisu tek tako predali. Dejvis je postigao tačdaun a Gostbovski je donio dodatni bod. Bosvel je potom postigao tri poena i poveća na 17-7. Drugim tačdaunom Džonsona i dodatnim bodom Bosvela, Pitsburg je otišao na poluvrijeme sa vodstvom 24-7.

Pitsburg je sjajno otvorio i drugo poluvrijeme. Bosvel je postigao tri poena i donio 27-7 svojoj ekipi. Do kraja trećeg perioda, doaći su napravili seriju 10-0. Prvo je Braun postigao tačdaun a Gostbovski je donio dodatni bod. Potom je postigao i tri poena te je Tenesi smanjio na 27-17. Henri je vratio Tenesi potpuno u igru tačdaunom a Gostbovski je dodatnim poeno smanjio na 27-24.. Pokušali su doći domaći do potpunog preokreta ali nisu uspjeli pa su i nakon sedam godina ostali bez pobjede protiv Stilersa.

Pitsburg je jedini maksimalan u konferenciji američkog fudbala te ima 6-0 dok je Tenesi na 5-1.

Veliku dramu vidjeli smo u Sinsinatiju. Sinsinati i Klivlend odigrali su meč pun preokreta. Na kraju su gosti iz Ohaja slavili 37-34. Junak je bio Džouns koji je postigao tačdaun na 20 sekundi do kraja. Drama je viđena i u Atlanti. Domaći su do poslednjih sekundi vodili protiv Detroita. Međutim, Hokenson je donio izjednačenje da bi Prater dodatnim poenom donio pobjedu Detroitu 23-22.

Vašington je sa 25-3 razbio blijedi Dalas. Bafalo je preokretom savladao Nju Jork Džetse sa 18-10, iako su na poluvremenu gubili 10-6. Nju Orleans je dobio Karolinu sa 27-24.