XS
SM
MD
LG

Кunc lično čestitao Starčeviću

Štefan Kunc i Slobodan Starčević

Stažirao je u Frajburgu za UEFA profi licencu kod trenera Štrejha što se nedavno videlo na kvalifikacionoj utakmici mladih (“U-21”) reprezentacija Nemačke i BiH u Firtu. Zmajići su poraženi minimalno iz pogotka kojem je prethodio prekršaj nad gostujućim igračem, ali Nemci su Nemci…


Posle utakmice selektor mladih “pancera”, Štefan Kunc, junak polufinalnog meča protiv Engleske na Evropskom prvenstvu na Ostrvu 2006. godine je prišao Starčeviću i čestitao mu na “muci koju je preživeo” u Firtu.
-Bogat sam za još jedno veliko prijateljstvo. Neprocenjivo. Štefan Kunc je zaista igračka legenda Bundeslige i nemačke reprezentacije i za mene je velika čast da sam mogao da se suprostavim sa takvim fudbalskim imenom na terenu. Njagova iskren odnos i izjave govore više od svega – rekao je Slobodan Starčević, selektor mladih reprezentativaca BiH.
Kunc je prišao klupi BiH i pitao: “Čestitam, odavno nas neko ovako nije namučio, kako?”
-Razgovarali smo na nemačkom jeziku, i samom tom činjenicom bio je zaprepašćen. Da može normalno da komunicira sa selektorom rivala na maternjem jeziku i pitao je otkud znam nemački? Rekao sam mu za Frajburg, stažiranje i praćenje nemačke Bundeslige i iznenadio sam se. Zagrlio me je i poželeo svu sreću u daljoj trenerskoj karijeri. Ja sam mu poželeo da jednog dana bude selektor A reprezentacije svoje zemlje – ispričao je Starčević.
Na utakmici je trebalo da bude i lični prijatelj Starčevića Fric Keler, predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB).
-Drug Fric nije mogao da dođe u Firt, ali smo se čuli pre utakmice, jer je imao obaveze da gleda A reprezentaciju Nemačke u UEFA Ligi nacija. Inače, radi se o čoveku s kojim sam se upoznao u Frajburgu kada sam stažirao – pojasnio je Slobodan Starčević, koga su pojedini sarajevski mediji već smenili sa mesta pozicije mlade reprezentacije BiH.
Sportski žurnal