XS
SM
MD
LG

Boris Arsić: Znamo šta nas čeka

Boris Arsić

Aktuelni prvak Srbije, ekipa Spartaka iz Subotice kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona igraće na domaćem terenu, a žrijeb je odlučio da će snage odmjeriti protiv šampiona Moldavije, Agariste - SS Anenii Noi.

Meč će se igrati na Gradskom stadionu u Subotici, četvrtog novembra u 19:00 časova bez prisustva publike. Ova dva tima imala su duel prošle godine na kvalifikacionom turniru Lige šampiona, koji se održao u Slovačkoj, a u tom meču slavio je Spartak ubjedljivim rezultatom.

Ipak, višestruki prvak Srbije apsolutni je favorit u ovom meču, te će nakon dobrih igara u prvenstvu, gdje su prvoplasirani sa devet pobjeda i jednim remijem tražiti prolaz u narednu rundu takmičenja u Ligi šampiona.

Povodom ovog susreta za www.sportdc.net govorio je Boris Arsić, nekadašnji selektor ženske "A" reprezentacije Srbije, a dugogodišnji trener Spartaka iz Subotice.

- Sastajemo se sa šampionom Moldavije u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekipa Agariste nam je poznata jer smo prošli ciklus kvalifikacija otvorili vrlo ubedljivo baš protiv Moldavki u Bratislavi. Mislim da nas ne očekuje lak zadatak kao prošlog ljeta jer će sada protivnik ući opreznije i vjerovatno mnogo defanzivnije u narednu utakmicu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, igramo na domaćem terenu i očekujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Nema mjesta opuštanju jer su najteže unaprijed dobijene utakmice. Pristupićemo pripremi utakmice maksimalno ozbiljno i nadamo se da će djevojke biti na visini zadatka sljedeće srijede.

Tridesešestogodišnji stručnjak dodaje da se ove kvalifikacije igraju prilično u nezgodnom terminu.

- Pandemija je uticala na to da se termin kvalifikacija dva puta pomjera i iz tog razloga je bilo jako teško tempirati formu za evropske utakmice. Kvalifikacije se igraju u veoma nezgodnom terminu, jer se u velikoj većini zemalja prvi dio takmičarske sezone završava u narednih 15-20 dana, a to u prevodu znači da su u tom periodu umor i energetska iscrpljenost prisutni u značajnoj mjeri. Nadamo se da ćemo imati snage i energije da uspešno odgovorimo takmičarskim zahtjevima koji nas očekuju u narednim kvalifikacijama, zaključio je Boris Arsić.

Spartak ide po prolaz


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6