XS
SM
MD
LG

Jedanaest medalja za mlade Delfine

Na Medjunarodnom mitingu “ Plivaj srcem” u organizaciji plivačkog kluba „22. аpril“, mali delfini iz Laktaša su na takmičenju u Banjoj Luci osvojili 11 medalja. 

U tri isplivane trke Sergej Vlačo osvojio je tri medalje, dok je od djevojčica najuspješnija bila Inja Nuždić, koja je osvojila dvije zlatne medalje i pehar u svojoj kategoriji.

Mia Klepić osvojila je dvije srebrene medalje, Filip Budiša dva puta drugi, Monika Zeljković zlato na 50m slobodno i pehar za najuspješniju u svojoj kategoriji i Ivana Despotović srebro na 50m slobodno. 

Ostali mali delfini koji su nastupili, isplivali su svoja najbolja vremena, a za većinu je ovo bilo prvo plivačko takmičenje. 

Brankica Kepčija Pećanac"

Poslije višemjesečne pauze ponovo smo obradovali djecu učešćem na jednom Svi znamo kakva je situacija, ali to nas nije spriječilo da vrijedno radimo na bazenu u Laktašima. Na bazenu hotela San učili smo male plivače osnovama ovog divnog sporta, te smo, neke od njih, prijavili na takmičenje. Sve mjere koje su propisane od strane kriznog štaba su bile ispoštovane"

Delfini su učestvovali sa 11 malih delfina i osvojili 11 medalja. 

Najuspješniji, kao i do sada, bio je devetogodišnji talentovani Sergej Vlačo, koji je, poslije osvajanja dvije zlatne medalje u Novom Sadu na najmasovnijem i najjačem takmičenju u regionu, osvojio tri medalje: zlatnu i dvije srebrene. 

Najuspješnija u ženskoj kokurenciji bila je Inja Nuždić koja je, sa samo pet godina, nastupajući prvi put na nekom takmičenju, osvojila dvije zlatne medalje i pehar za najuspješniju u svojoj kategoriji. 

Odlične rezultate su ostvarili i Filip Budiša sa osvojene dvije srebrene medalje, Mia Klepić takođe dvije srebrene, Monika Zeljković osvojila je zlatnu medalju i pehar za nauspješniju u svojoj kategoriji i Ivana Despotović jednu srebrenu medalju. 

Najmlađi plivač takmičenja bio je Pavle Knežević koji je, sa samo 4 godine, izrazio je želju da učestvuje na takmičenju.

 Ostali mali delfini isplivali su svoja najbolja vremena. 

"U klubu imamo još mnogo talentovane i vrijedne djece od kojih očekujemo zaista izvrsnu plivačku karijeru. Hvala upravi Terme Laktaši što nam pruža odlične uslove za rad sa našim malim plivačima. Bazen u hotelu San ispunjava sve uslove koje trenutna situacija zahtjeva. 

Roditelji, dođite nam slobodno jer smo na bazenu svi bezbjedni. Voda u bazenu sadrži hlor zbog čega se plivanje preporučuje kao jedna od najsigurnijih aktivnosti u periodu pandemije. Prostor oko bazena učestalo se dezinfikuje i strogo se pridržavamo propisa po pitanju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom SARS - CoV - 2."istakla je Kepčija Pećanac.