XS
SM
MD
LG

Novi poraz Partizana

Crno-beli su u Hali sportova „Ranko Žeravica” izgubili od francuskog tima sa 76:89 (19:22, 21:35, 18:17, 18:15) čime je prekinut niz od tri uzastopne pobede Partizana u svim takmičenjima. 

Partizan NIS nije uspeo da stigne do trijumfa nad Burgom u Hali sportova „Ranko Žeravica”, pa posle pet odigranih kola u 7Days Evrokupu, crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza. Gosti iz Francuske su vrlo brzo stigli do dvocifrenog vođstva, a crno-beli su do kraja prve deonice uspeli da smanje zaostatak na minus tri - 19:22. Početkom druge četvrtine se igralo koš za koš, da bi gostujući tim ponovo stigao do dvocifrene prednosti koji je do odlaska na petnaestominutnu pauzu uvećao na 40:57. Pokušao je Partizan u nastavku meča da se vrati u igru, stigao do 11 poena zaostatka početkom poslednje deonice, ali nije uspeo da dođe do potpunog preokreta. Na kraju je Burg odneo pobedu rezultatom 76:89.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih Vlado Šćepanović je izjavio: 

"Nema mnogo šta da se kaže. Čestitam protivniku, više su zaslužili pobedu, nema objašnjenja za ovakvu utakmicu. Nema šta da se kaže. Mnogo su mi jasnije stvari sada. Jednostavno, kada posle onakve utakmice protiv Cedevite i priče da ne sme da se protivnik potceni, da su opasni i da mi ne možemo bilo koga da potcenimo, a svi mislimo da smo bolji, nego što jesmo. Drago mi je da je ova utakmica njima jasno pokazala da ne mogu ležerno i da potcene bilo koga. Može jedino ako ostavi srce na terenu. Večeras to nisu uradili. Nadigrali su nas u svemu, održali su nam čas kako se voli klub! Na terenu se voli klub, a ne u izjavama, pred navijačima, na Instagramu, busanjem u grudi”, rekao je Šćepanović. 

Partizan NIS

Mika 12, Miler Mekintajer 10, Zagorac 6, Pejdž 14, Dangubić 6, Gordić 15, S Janković, Angola, Veličković, N Janković 2, Tomas 6, Trifunović 5

Burg

Alen 4, Benitez 2, Kurbi 5, Rajt 6, Ašćerić, Pelos 28, Pikok 8, Deri, Skrab 3, Omić 10, Daval, Anđušić 23

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)