XS
SM
MD
LG

PLS: Derbi se igra u Lazarevcu, lider na Lagatoru

Foto: Prva liga Srbije

Tokom vikenda i u ponedeljak odigraće se utakmice 13. kola Prve lige Srbije. Kao prethodno 12.  naredno obećava uzbudljive i neizvesne borbe. Dva duela će poneti epitet derbija, reč je o susretu u Lazarevcu i Jagodini. Tri ekipe sa začelja, Sloga, Radnički i Dinamo gostuju i biće pred  velikim iskušenjima u Pančevu, Čačku i Leskovcu. Lider iz Kragujevca gostuje u Loznici sa težnjom da ostane neporažen.

Drugoplasirani Kabel, u ponedeljak, u derbiju će odmeriti snage sa Kolubarom u Lazarevcu. Oba rivala su u prethodnom kolu odigrali nerešeno i ne mogu biti zadovoljni svojim izdanjem. Novosađani lišeni usluga vođe tima Govedarice, brzonogog Mandića i kapitena Petrovića odlaze u nevreme na megdan ’’rudarima’’, koji će u odnosu na meč u Pirotu biti jači za Vučetića, Kneževiža i Đenića. Drugi duel po značaju može doneti lep i dopadljiv fudbal, a sudionici su GFK Jagodina i RFK Grafičar. I jedan i drugi tim iza sebe imaju uspešne rezultate, posebno su Jagodinci prijatno iznenadili i, osim Borca, najbolje su plasirana ekipa od osam novajlija. ’’Ljubičast’’ se polako vraćaju u prepoznatljivu formu i uvereni smo da će kao i prošle sezone odlučivati o poretku u vrhu tabele. Lider iz Kragujevca odlazi u Loznicu sa težnjom da nastavi uspešan niz pobeda, bez poraza. Primetno je da kući teže dolaze do planiranih bodova i propisno su se preznojili sa ekipama sa začelja kako bi opravdali ulogu favorita. Trener Dragan Mićić ulogu favorita prepušta gostima za koje tvrdi da su najozbiljniji kandidat za prvaka. Domaćin se pomalo pribojva od Kovačevića, nekadašnjeg internacionalca i velikog znalca, mada se ne smeju potceniti mogućnosti Ćirovića, dvostrukog strlca protiv Zemuna, Nikodijevića, Tomića…

U Dobanovcima će se u nedelju igrati mali beogradski derbi. Dolazi ambiciozni novajlija sa Novog Beograda koji, stičemo utisak, bolje partije pružaju na strani nego kod kuće. Trener Stevanović moći će da računa na nekog od rekovlescenta, Smiljanića, Anđelkovića, Valijanta i Tasića. Domaćin zna da ’’traktoristi’’ u svojim redovima imaju školovane i izuzetno pokretljive igrače koji su naročito opasni u iznenadnim kontrama. U Gornju varoš stižu ohrabreni Žarkovčani koji su pobedom nad odličnim sastavom Borca 1926 nagovestili da izlaze iz krize koja je trajala šest kola. Trenera Milana Kuljića neće zavarati mladost Zemuna jer su pokazali u nekoliko navrata da mogu ravnopravno da se nose sa eipama iz vrha. Iskusni Đalović i mladi  Ristović, Mijailović, Avrić, Kuzmanović su osnovne poluge Zemunaca od kojih za ’’zelene’’ preti najveća opasnost.

Bar na papiru i najlakši zadatak trebao bi da ima Borac 1926 u odmeravanju snaga sa fenjerašom iz  Vranja. Čačanima su neophodni bodovi posle dva neplanirana poraza ukoliko žele da zadrže priključak sa vodećima. U ekipu se vraća Pešić, važan šraf u ekipi trenera Stanisavljevića, očekuje sa da konačno proradi strelac Ratković.  Dvoje novajlija, GFK Dubočica i Sloga, odmeriće snage u Leskovcu, i bar na papiru bliži pobedi je domaćin koji se nalazi u usponu forme. Novi trener Saša Mikić je preporodio tim i polako izlaze iz opasne zone. Pobeda u Vranju je dovoljan stimulans za Leskovčane, pogotovu što će biti jači za Jovanovića, Mitrovića i Stojiljkovića. I Kraljevčani imaju svoje adute a to su strelac Žerađanin, Anđelković, Gojković i ostali…

13. kolo se završava utakmicom u Kruševcu između Trajala i Radničkog iz Pirota. ’’Gumari’’ se dižu timski i ulaze takmičarski ritam začinjen dobrim rezultatima koji su ih vinuli u sredinu tabele. Trener Goran Lazarvić na raspolaganju će imati oporavljenog Miloševića, Gašića, prvog špica Golubovića…Piroćanci će biti jači za pouzdanog štopera Dojkića, dok je neizvesan nastup Uroša Markovića. Još jedan duel novajlija trebalo bi da donese dobra fudbal. Reč je o utakmici između Železničara i Radničkog Iz Sremske Mitrovice. Pančevci su kao domaćin bliži trijumfu, ali je činjenica da ekipa sa Save je uspešnija kao gost. Glavni aduti su im Suraku, Kovačević, Zorica…i ambiciozni novi trener Goran Mrđa. Goste muči realizacija i iskusni strateg Dušan Kljajić je uveren da će i njima krenuti, možda već u Pančevu.