XS
SM
MD
LG

Melisa Hasanbegović: Veselim se novim izazovima u Ligi šampiona

Melisa Hasanbegović

Aktuelni šampion Mađarske, ekipa Ferencvaroša u kojem nastupa i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Melisa Hasanbegović, ovaj ciklus Lige šampiona započinje trećeg novembra utakmicom na domaćem terenu protiv prvaka Luksemburga Racing UC Union Letzebuerg.

Nažalost zbog epidemije Covid-19 igraće se samo jedna utakmica, u kojoj će uloga favorita pripasti Mađarskom prvaku. Ferencvaroš igra veoma dobro u prvenstvu. U sedam odigranih kola ima pet pobjeda i dvije neriješene, uz to postigli su 31 pogodak, a primili samo sedam.

Prošle godine tim iz Budimpešte je kvalifikacije završio u grupnoj fazi, kada su u grupi bili sa Sparatakom iz Subotice, koji je kasnije ispao u nokaut fazi od Atletiko Madrida. Nažalost zbog lošije gol razlike ostali su bez prolaza dalje.

Međutim, ove sezone Ferencvaroš ima veoma kvalitetan tim, pa se u tabobru aktuelnog prvaka nadaju da bi ove sezone mogli uraditi nešto više.

Za www.sportdc.net iz Budimpešte povodom ovo susreta govorila je Melisa Hasanbegović, reprezentativka Bosne i Hercegovine.

- Prije svega jako sam sretna što će Liga šampiona da se igra napokon, jer svi znamo da smo imali težak period zbog situacije oko Covida i nažalost i dalje ga imamo, ali napokon ćemo moći da igramo ove utakmice za koje svi i radimo i živimo.

Štoper Ferecnvaroša igra u dobroj formi, međutim ne podcjenuje niti jednog momenta gostujuću ekipu.

- Liga šampiona je zaista poseban osjećaj i sigurno najveće takmičenje u fudbalu. Naša očekivanja ove godine su zaista visoka, jer imamo jako kvalitetan tim i dolazi iz Luksemburga. Oni su tim koji lošije stoji od nas na rang listi, ali to ne znači da ćemo mi imati laganu utakmicu. Ne želimo nikoga da podcjenimo, ali naravno da očekujemo pobjedu uz maksimalnu disciplinu na terenu. Daćemo sve od sebe i nadam se da rezultat neće izostati.

Fudbalerka Mađarskog prvaka dodaje kako je zadovoljna dosadašnjim radom svoje ekipe

- Atmosfera je radna i mislim da svi jedva čekamo utakmicu što je uvijek jako dobar osjećaj pred ovakve mečeve. Nažalost imamo par povrijeđenih igračica koje su cinile kostur ekipe, ali tu su druge koje sigurno zaslužuju priliku i nadam se da će je maksimalno iskoristiti. Ja sam lično jako zadovoljna radom koji smo do sada pokazali i mislim da je i stručni stab. Sigurno smo svi jako spremni za nadolazeću utakmicu, zaključila je Melisa Hasanbegović.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Melisi na izdvojenom vremenu i da joj poželimo puno sreće u ovoj utakmici, ali i u nadolazećim mečevima koji očekuju reprezentativku Bosne i Hercegovine.

Reprezentativka BiH spremna za ekipu iz Luksemburga


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6