XS
SM
MD
LG

Mladi su naša budućnost

Milenko Petrović i Saša Popović

Sport, pogotovo fudbal, uvek je bio nepresušan izvor mladosti i ljubavi, svestan je toga i Saša Popović, zahvaljujući kome se iz dugogodišnjeg sna prosečnosti “probudio” nekadašnji šampion zapadne grupe Prve lige i pobednik Kupa  Republike Srpske Fudbalski klub Sloga iz Trna.
Za kratko vreme Popović je sa najbližim saradnicima, u prvom redu Milenkom Petrovićem iz Škole fudbala Mladost Glamočani konsolidovao trnskog drugoligaša koji je bio na ivici prelaska u Regionalnu ligu, ovom klubu vratio dostojanstvo i razmišljanje, da možda jednog dana, ponovo zaigra na prvoligaškoj sceni srpskog entiteta u BiH.
-Kada smo dolazili u klub nismo se rasispali velikim rečima i obećanjima, “kule i gradovi” nisu naš stil, već red, rad, disciplina i ljubav prema onome čega ste se prihvatili da uradite. FK Sloga treba da bude je jedan od nosilaca razvoja fudbalskog sporta u Opštini Laktaši, da okuplja mlade, regrujtuje najtalentovanije igrače, afirmiše i šalje u veće klubove, da budu njeni najbolji ambasadori, ali i preporuka da se u našem klubu radi kvalitetno, profesionalno i stručno – počeo je priču Saša Popović, vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Sloga iz Trna.
Prvi korak je bio omasovljenje omladinskog pogona kluba koji je bio totalno zapušten i devastiran, deca su jednostavno bežala od igrališta u Trnu.


-U poslednjih godinu ipo dana slika se znatno izmenila po tom pitanju. Sada imamo sve omladinske kategorije, veliki broj dece se okuplja na stadionu, radimo na još brojnijem okupljanju. U ovom projektu nam je pomogao Milenko Petrović čija su se deca iz Mladosti priključila radu našeg omladinskog pogona, a njegovim angažmanom stiglo je još mnogo klinaca. Njagov prethodni rad u Glamočanima, pa i kamp Partizana koji je pokrenuo, a koji ima višestruku ulogu u afirmaciji naše opštine, fudbala i talenata, ostavio je dubok utisak kod mnogih. Jednostavno, on je zadužen za rad s mladima i takmičarski sektor – dodao je Popović.
Što se seniorskog tima tiče on dobro gura u tekućoj sezoni, Trnjani su u vrhu drugoligaškog zapada Republike Srpske, postali su rival za svaki respekt, klub koji je oporavio i na ovom polju.
-Uz omladinski pogon koji treba da bude budućnost Sloge konsolidovali smo i seniorski tim. Za trenera je stigao Milan Stanivuković, dobro radi i rezultati su uočljivi. Ići ćemo stepenicu po stepenicu, nećemo nigde da srljamo, već nam je želja da napravimo stabilan klub, kako takmičarski, tako organizaciono i finansijski. Vratićemo Slogu tamo gde joj je i mesto, na glavnu fudbalsku scenu Republike Srpske. U svoj ovoj priči ne smem da preskočim ni Dijanu Ćirkoviću, sekretaricu kluba koja obavlja sve klupske administrativne poslove besprekorno. Mislim da smo na pravom putu, treba istrajati, a trudićemo se na tome. Zbog kluba, ali i mladosti u Trnu, fudbala – rekao je na kraju Saša Popović, prvi čovek Sloge.
 

Natkrivanje tribine

Da je aktuelno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Sašom Popovićem ozbiljno prionulo na posao svedoči i rad na infrastrukturi na stadionu u Trnu. Posle doterivanja i opremanja svlačionica na redu je natkrivanje glavne tribine.
-Željezna konstrukcija za krov je stigla i u narednom periodu natkrićemo stadion kako bi navijači, kada prođe ovaj korona virus, imali veći komfor, a nadamo se da će bolji infrastrukturni uslovi dovesti i veći broj ljubitelja fudbala na naš stadion, nego što je to bilo pre ove pandemije. Radimo na svim poljima da Slogi vratimo dostojanstvo – rekao je Popović.

Sportski Žurnal


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10