XS
SM
MD
LG

Radnik pred susret sa Crvenom Zvezdom

13.kolo Super lige Srbije, Radnik odigrava u nedelju, kada će na svom terenu dočekati aktuelnog lidera na tabeli, ekipu Crvene Zvezde.                                                                                    

Tim domaćina je u seriji dobrih partija na terenu što su pokazali i rezultati i dosadašnji pomak na tabeli, i po rečima stratega Surduličana koji je u Radnik stigao upravo iz Crvene Zvezde, u nedelju se odigrava meč sa najboljom ekipom u zemlji, a takve utakmice se odigravaju iznad svojih mogućnosti i pravi su pokazatelj kako se tim drži i koliki je potencijal ekipe:                           

“Sigurno je da će biti mnogo teško. Meni je prvi put da igram protiv kluba gde sam odrastao i kao igrač i kao trener. Sigurno da će postojati jedna velika emocija, ali ja sam profesionalac u svom poslu, sada sam trener Radnika i pokušaću sve da uradim da sa svojim timom dođemo do povoljnog rezultata” – jasan je Slavoljub Đorđević.                                                           

“Svim srcem želim Crvenoj Zvezdi da osvoje titulu i napreduju u Evropi, želim im što veći uspeh, al opet kažem, profesionalno pristupam ovoj, ko i svakoj drugoj utakmici, emocija ide sa strane i idem protiv tima u trenutku kada mi to nije lako, ali to je život i stavljam profesionalnost na prvom mestu. Stoga, želja svakog trenera je da svaku utakmicu pobedi ili bar napravi pozitivan rezultat, tako da bez obzira na ime gosta mi možemo da se nadamo i učinimo sve da napravimo što bolji rezultat. Nemamo nekog posebnog pojedinačnog motiva, jednostavno nam je cilj da izađemo pred protivnika i pokažemo koliko vredimo.” – dodaje Đorđević.

Iako je dosadašnji skor sa gostima na njihovoj strani,  možda je vreme da se izmeni, pa čuvar mreže Radnika iskren je u odgovoru na pitanje kako učuvati okvir gola i ne dozvoliti da se zatrese mreža domaćina:                                                                                                                   

“Zvezda jeste tim kome ne sme da se preti pobedom, ali svakako ćemo se, ne samo ja i odbrana, već svi, potruditi da smanjimo razliku dosadašnjeg skora, i učuvati mrežu što efikasnije. Mi inače za ovu,  spremamo se ko za svaku drugu utakmicu i daćemo svoj maksimum. Stoji to da je Zvezda najkvalitetnija i najbolja ekipa u ligi, što nam daje više motiva da damo sve od sebe i nadamo se da ćemo izvući povoljan rezultat.” – veruje golman Ivan Kostić.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu Radnika, Danoski i Brkić i dalje neće igrati zbog povreda, a zbog blaže prehlade ni Subotić.  Kada je su kartoni u pitanju, ovu utakmicu preskače Vuk Mitošević.

Utakica Radnik – Crvena Zvezda igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Surdulici, a početak susreta zakazan je za 15 časova. Direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu TV Arene Sport

trener Slavoljub Đorđević i golman Ivan Kostić